x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc se scuză că-l bănuie lumea candidat al PD-L

Boc se scuză că-l bănuie lumea candidat al PD-L

06 Aug 2009   •   00:00

Premierul Emil Boc a declarat că nu doreşte să candideze la funcţia de preşedinte al României, că nu a discutat niciodată în PDL această ipoteză, iar candidatul PDL la această funcţie este preşedintele Traian Băsescu.



"Nu am avut niciodată intenţia de a candida, nu doresc să candidez la funcţia de preşedinte al României, n-am discutat nici măcar ca ipoteză vreodată în PDL despre o alternativă a altui candidat la funcţia de preşedinte al României. Candidatul PDL la funcţia de preşedinte al României este preşedintele în exerciţiu", a declarat, joi, Emil Boc la postul public de radio.

Secretarul general al PDL Vasile Blaga a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că, personal, este convins că Traian Băsescu va candida la alegerile prezidenţiale, dar că şi premierul Emil Boc "e o variantă clară, la o adică".

"Atunci când am constituit PDL, am scos din programul politic acea precizare prin care fostul PD îl susţinea pe domnul Băsescu la alegerile prezidenţiale, la cererea domniei sale, şi am prevăzut un alt articol că cel mai bine plasat în analizele sociologice ne va reprezenta. Indiscutabil, cel mai bine plasat în România este domnul Băsescu şi eu cred că va candida, e punctul meu de vedere", a afirmat Blaga.

El a spus că Traian Băsescu "va decide ceea ce va face".

"Dar domnul Boc este o variantă clară, la o adică, din partea noastră, dacă domnul preşedinte nu va candida. Am, personal, convingerea că va candida. Pe aceleaşi analize, indiferent cine le face, domnul Boc este printre primii patru oameni din România ca şi credibilitate", a declarat Blaga.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la TVR, că nu a luat încă o decizie în privinţa propriei candidaturi la alegerile prezidenţiale din toamnă.

Băsescu a declarat, în urmă cu o săptămână, la RRA, că ia în calcul varianta de a nu candida pentru un nou mandat, precizând însă că nu s-a hotărât până al acest moment.

El a precizat că nu este important dacă va candida sau nu, ci dacă se pot lua măsuri pentru diminuarea efectelor crizei.

Întrebat dacă ia în calcul varianta de a nu candida, el a răspuns afirmativ.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic