x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lucian Bode: Pragul de 250.000 de lei pentru abuz în serviciu nu a fost stabilit în coaliție

Lucian Bode: Pragul de 250.000 de lei pentru abuz în serviciu nu a fost stabilit în coaliție

de Redacția Jurnalul    |    31 Mar 2023   •   21:15
 Lucian Bode: Pragul de 250.000 de lei pentru abuz în serviciu nu a fost stabilit în coaliție
Sursa foto: antena3

Pragul de 250.000 de lei pentru abuz în serviciu nu a fost stabilit în ședința de duminică a coaliției, spune secretarul general al PNL, Lucian Bode. „Nu există ca senatorii României să voteze în necunoștiință de cauză”, adaugă el.

„Nu a fost nimeni informat, nu doar eu. Niciun membru al coaliției prezent la discuție nu a discutat despre 250.000, despre 9.000 sau altceva. Eu, participant la respectiva discuție, nu am auzit nicio clipă vorbindu-se despre 250.000 sau despre 9.000”, spune Lucian Bode, întrebat cine a luat decizia ca pragul pentru abuiz în serviciu să fie de 250.000 de lei.

El afirmă că are „încredere că în Camera Deputaților se va găsi acel prag rezonabil, astfel încât aceste discuții să nu mai aibă loc”.

„Eu susțin absolut toate deciziile să fie discutate în grupul parlamentar și grupul să fie informat înainte de a vota. Este posibil ca aceste discuții să nu fi avut loc în grup, dar nu există ca senatorii României să voteze în necunoștiință de cauză”, încheie Bode.

Ministerul Justiției a anunțat miercuri că va susține adoptarea în Camera Deputaților a unui prag de 9.000 de lei pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

Liderii PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, au transmis miercuri seara că susțin în Camera Deputaților propunerea Ministerului Justiției privind pragul de 9.000 de lei pentru abuzul în serviciu.

Anterior, Senatul a aprobat un proiect de lege care prevede un prag valoric pentru abuzul în serviciu în cuantum de 250.000 de lei.

Potrivit unui amendament admis în Senat, „fapta funcționarului public care, cu știință, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act prevăzut de o lege, o ordonanță a guvernului, o ordonanță de urgență a Guvernului sau de un alt act normativ care, la data adoptării, avea puterea de lege ori îndeplinește cu încălcarea unei dispoziții cuprinse într-un astfel de act normativ, cauzând astfel o pagubă mai mare sau egală cu 250.000 de lei ori o vătămare gravă a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Lucian Bode abuz in serviciu