x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bolcaş: "Băsescu, deasupra legilor penale şi morale prin declaraţiile privind cererile de intervenţii"

Bolcaş: "Băsescu, deasupra legilor penale şi morale prin declaraţiile privind cererile de intervenţii"

20 Mai 2008   •   00:00

Vicepreşedintele executiv al PRM, Lucian Bolcaş, a declarat că preşedintele Traian Băsescu se situează deasupra legilor penale şi morale prin declaraţiile referitoare la solicitările pe care i le-au făcut anumite persoane pentru intervenţii în justiţie.

El a declarat că poziţia şefului statului este "ciudată", în condiţiile în care Băsescu a refuzat să nominalizeze persoanele care au făcut astfel de intervenţii.

"Se întîmplă un lucru atît de grav, iar Traian Băsescu a refuzat să nominalizeze persoanele care au întreprins astfel de acte de natură a îngrijora", a spus Lucian Bolcaş.

În opinia lui Bolcaş, nedenunţarea de către şeful statului a persoanelor care i-au cerut să intervină împotriva bunului mers al justiţiei nu reprezintă o faptă penală, dar preşedintele ar putea să fie subiect de urmărire penală pentru tăinuire sau complicitate la o altă infracţiune.

Deputatul PRM a mai comentat că astfel de intervenţii se fac, de regulă, de către persoane de care eşti apropiat prin relaţii de prietenie sau de afaceri, faţă de care eşti obligat şi, mai puţin probabil, de către adversari, inclusiv politici.

  • Mediafax

×
Subiecte în articol: politic