x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boloș recunoaște: Nu am cheltuit bani din prefinanțarea PNRR

Boloș recunoaște: Nu am cheltuit bani din prefinanțarea PNRR

23 Mai 2022   •   19:00
Boloș recunoaște: Nu am cheltuit bani din prefinanțarea PNRR
Sursa foto: Marcel Bolos/antena3

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș, admite că România nu a cheltuit niciun ban din prefinanțările primite în cadrul PNRR: „Nu am avut operaționalizate aceste structuri organizatorice necesare implementării PNRR”, a spus, luni, Boloș.

„Accesarea prefinanțării, spun cu toată sinceritatea și deschiderea, sunt țări care s-au organizat mai bine și, pe măsură ce au intrat prefinanțările în cont, au avut proiectele pregătitre și au putut să și facă plăți. Comisia Europeană din banii virați ne lasă să facem aceste plăți, care sunt extrem de necesare pentru începerea proiectelor. Deci e un mare lucru că avem acces la acești bani, numai că trebuie să avem și capacitatea necesară ca prin apeluri și prin implementarea proiectelor de infrastructură, și trebuie să ne mobilizăm ca să le susținem în vederea implementării. O să mai dureze puțin, dar vom intra într-o stare de normalitate”, spune ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Întrebat punctual, el a admis că România nu a cheltuit niciun ban din fondurile PNRR.

„Nu am cheltuit bani din prefinanțare, dar nu am avut operaționalizate aceste structuri organizatorice necesare implementării PNRR, iar acest demers se derulează în aceste zile și e firesc că accesul la acești bani e asigurat după regulile europene. (...) E nevoie de generarea acelor proiecte care produc plăți din prefinanțare”, mai spune Boloș.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Boloș