x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Borbely: Care e problema cu Ţinutul Secuiesc? Îl băgăm în traistă şi-l ducem undeva?

Borbely: Care e problema cu Ţinutul Secuiesc? Îl băgăm în traistă şi-l ducem undeva?

03 Noi 2011   •   13:31
Borbely: Care e problema cu Ţinutul Secuiesc? Îl băgăm în traistă şi-l ducem undeva?

Vicepresedintele politic al UDMR spune ca, din punctul sau de vedere, nimeni nu se poate indoi de existenta Tinutului Secuiesc si ar vrea ca cineva sa-i explice care e problema cu acest tinut, intrucat nu poate fi "bagat in traista si dus undeva".

"Tinutul Secuiesc exista si nimeni nu poate pune sub semnul intrebarii acest lucru, asa cum exista Tinutul Motilor, asa cum exista Tara Barsei, asa cum exista Oltenia sau alte regiuni istorice", a declarat Borbely Laszlo, potrivit Mediafax.

In plus, spune Borbely, problema creata in jurul intentiei autoritatilor covasnene de a organiza referendumul pentru Tinutul Secuiesc este artificiala, creata de politicienii romani care vor sa-si majoreze capitalul electoral.

"In ceea ce ma priveste, nu am nicio emotie suplimentara pentru ca, de cand suntem aici si romani si maghiari si alte nationalitati, pentru mine acest tinut are o traditie, o cultura care exista si nu este impotriva altora. Dati-mi voie sa va pun si eu o intrebare, nu trebuie neaparat sa-mi raspundeti. Care-i problema cu acest Tinut Secuiesc? Sa-mi explice cineva care-i problema? Il bagam in traista si ducem undeva acest tinut? Care-i problema? Eu cred ca este o problema artificiala creata de unii politicieni care in 2011 inca mai cred ca pot face o campanie si sa mai castige 0,5 la suta din voturi. Vorbesc de politicienii romani, care acum s-au aliniat asa, intr-un consens national", a mai spus vicepresedintele UDMR

Consiliul Judetean Covasna a adoptat, luni, un proiect de hotarare cu privire la organizarea unui referendum local, in 11 martie 2012, privind modificarea limitelor teritoriale ale judetului si infiintarea unitatii administrativ-teritoriale Tinutul Secuiesc.

×