x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Borbely, despre demisia lui Tokes: A venit prea târziu şi-i dovedeşte făţărnicia

Borbely, despre demisia lui Tokes: A venit prea târziu şi-i dovedeşte făţărnicia

12 Mar 2012   •   07:16
Borbely, despre demisia lui Tokes: A venit prea târziu şi-i dovedeşte făţărnicia

Vicepresedintele politic al UDMR Laszlo Borbely a declarat, in aceasta dimineata, ca demisia lui Laszlo Tokes a venit prea tarziu si dovedeste fatarnicia acestuia. Borbely a spus ca Tokes a avut interese personale ca sa intre in Parlamentul European.

"In acesti doi ani nu a facut decat sa ne dezbine. Noi i-am cerut de mai mult timp sa-si clarifice pozitia pentru ca nu se poate sa ajungi europarlamentar pe listele unei formatiuni politice si a doua zi sa faci tot posibilul sa ataci acea formatiune politica", a declarat Borbely, potrivit Mediafax.

El considera ca Tokes si-a infiintat propriul partid pentru a slabi puterea maghiarilor.

Laszlo Tokes si-a anuntat demisia din UDMR, in aceasta dimineata, reclamand pozitia permisiva a Uniunii privind investitia de la Rosia Montana, comportamentul unor deputati UDMR ce incearca sa zadarniceasca activitatea ANI, participarea UDMR la guvernare de dragul puterii si "practica bazata pe interese obscure de partid".

Intr-un comunicat de presa transmis luni dimineata, europarlamentarul Laszlo Tokes afirma ca, in calitate de initiator al deciziei Parlamentului European de a interzice mineritul pe baza de cianuri, nu poate accepta "pozitia permisiva" a UDMR cu privire la investitia de la Rosia Montana, "investitie pe care o chiar sprijina".

El mai spune ca unul dintre motivele pentru care Romania, care a aderat in 2007 la Uniunea Europeana, nu a fost nici acum acceptata in Spatiul Schengen este "coruptia atotcuprinzatoare".

"Este o situatie inacceptabila nu doar pentru mine, ci si pentru intreaga noastra comunitate maghiara din Transilvania, rusinata de comportamentul unor deputati UDMR care depun toate eforturile pentru a zadarnici activitatea Agentiei Nationale de Integritate (ANI) de verificare a averilor demnitarilor sau pe cea a procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie", a spus Laszlo Tokes.

×