x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boureanu: Demisia din PDL a lui Dan Păsat este o chestiune personală

Boureanu: Demisia din PDL a lui Dan Păsat este o chestiune personală

14 Feb 2011   •   12:21

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, luni, că demisia din partid a deputatului Dan Păsat "este o chestiune personală". Boureanu a fost întrebat înainte de şedinţa BPN al PDL dacă Dan Păsat ar trebui să-şi dea demisia sau dacă ar trebui suspendat din partid.

"Cred că, de şase luni de când se dezbate acest subiect, dosarul avea timp să ajungă în Parlament, şi foarte rar am văzut un jurnalist precizând că Dan Păsat poate să meargă în justiţie. Teoretic, mâine, un judecător poate să judece şi la primul termen, dacă ar fi trimis în Parlament pentru arestare, ar primi 300 de voturi la prima strigare", a spus Boureanu, potrivit Mediafax.

El a apreciat că demisia lui Dan Păsat este o chestiune personală.

"Demisia este o chestiune personală. Asta trebuie să-l întrebaţi pe Dan Păsat dacă poate să facă acest lucru. Eu îmi aduc aminte că au fost câţiva parlamentari care au făcut acest lucru, unul dintre ei este preşedintele Traian Băsescu, şi Miron Mitrea parcă la un moment s-a pus la dispoziţia justiţiei", a adăugat Boureanu.

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean declară, la RFI, că luni sau marţi cazul Păsat va fi soluţionat, pentru ca, statutar, acesta să-şi piardă calitatea de membru al Partidului Democrat Liberal, el apreciind că deputatul va da dovadă de multă maturitate şi se va suspenda din partid.

Şi vicepreşedintele PDL Raluca Turcan susţine că PDL trebuie să ia o decizie în cazul Păsat, prin care să dea un semnal clar electoratului de dreapta că se delimitează de practicile cu care s-au identificat ani de zile PSD şi stânga.

×