x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică BP al Camerei Deputaţilor discută desfiinţarea comisiei de anchetă în cazul Monica Ridzi

BP al Camerei Deputaţilor discută desfiinţarea comisiei de anchetă în cazul Monica Ridzi

07 Iul 2009   •   00:00

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor discută astăzi o eventuală desfiinţare a comisiei de anchetă în cazul Monica Ridzi. Biroul va analiza scrisoarea trimisă de procurorul general în urma unei cereri făcută de deputatul democrat liberal Cristian Boureanu.



"Potrivit procedurii, Biroul Permanent al Camerei constată încetarea de drept a comisiei parlamentare de anchetă şi se face o adresă prin care se anunţă comisia de încetarea activităţii şi despre obligaţia de a pune la dispoziţia autorităţilor documentele primite pe timpul activităţii", a explicat preşedinta Camerei Deputaţilor, citată de Mediafax.

La Comisia parlamentară de anchetă în cazul Ridizi, deputatul PDL Cristian Boureanu, a precizat că a trimis o adresă la DNA.

Procurorul general i-a răspuns precizând că la DNA se derulează acte premergătoare începerii urmăririi penale în cazul Ridzi. Membrii comisiei parlamentare de anchetă au primit de la Boureanu documentul pe care l-a primit de la procurorul general. Deputatul PDL a arătat că această comisie parlamentară de anchetă trebuie să-şi înceteze activitatea, deoarece în caz contrar ea ar funcţiona ilegal.

Comisia parlamentară de anchetă a respins solicitarea lui Boureanu. Totuşi, deputaţii din comisia parlamentară de anchetă au decis ca documentul primit de Boureanu să fie trimis la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

×
Subiecte în articol: politic