x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Brandul de naţie", o idee studiată de Guvern pentru a pune în valoare calităţile românilor

"Brandul de naţie", o idee studiată de Guvern pentru a pune în valoare calităţile românilor

10 Mar 2013   •   11:53
"Brandul de naţie", o idee studiată de Guvern pentru a pune în valoare calităţile românilor
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

O strategie naţională privind relaţia cu românii de pretutindeni ar putea fi prezentată în Guvern la sfârşitul lunii martie sau la început de aprilie, a anunţat ministrul delegat Cristian David, adăugând că se ia în calcul şi crearea unui "brand de naţie", informează agerpres.ro.

"Strategia naţională privind relaţia cu românii de pretutindeni este instrumentul prin care vom pune în aplicare politicile privitoare la comunităţile româneşti. Practic, această strategie va răspunde în mod concret celor cinci priorităţi pe care le-am inclus în programul de guvernare şi care vizează apărarea intereselor românilor din afară, apărarea drepturilor, libertăţilor şi demnităţii românilor, menţinerea identităţii culturale şi lingvistice, susţinerea şi facilitarea procesului de integrare a acestora acolo unde trăiesc, apropierea de familiile din ţară", a afirmat ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David.

Un alt obiectiv vizează promovarea imaginii pozitive de ansamblu a României - atât a ţării, cât şi a românilor, după cum a precizat demnitarul.

"Aceste obiective se vor reflecta în modul în care strategia va răspunde concret. În strategie sunt cuprinse sectoarele de activitate care vor reprezenta acţiunea unitară a Guvernului pe fiecare minister în parte, care are atribuţii şi responsabilităţi. E vorba, în afara Ministerului Afacerilor Externe, în interiorul căruia se găseşte departamentul pe care îl conduc, de Ministerele Educaţiei, Culturii, Muncii, Sănătăţii, Afacerilor Interne. Toate vor avea sarcini în implementarea acestei strategii. Este o abordare unitară şi integrată în strategie, care vine să realizeze obiectivele cuprinse în programele de guvernare. Din această strategie vor rezulta programe de activităţi sectoriale, pentru fiecare minister în parte", a adăugat Cristian David.

El a spus că studiază posibilitatea creării unui "brand de naţie", care ar urma să pună în valoare calităţile poporului român.

×
Subiecte în articol: brand de natie cristian david