x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bucuresti - Opaina, candidatul PUR la Primarie

Bucuresti - Opaina, candidatul PUR la Primarie

16 Feb 2005   •   00:00

POLITIC
Candidatul PUR la Primaria Capitalei este Radu Opaina, presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Proprietari si fost director general al RADET.
LAVINIA DIMANCEA

CALITATI. Liderul PUR, Dan Voiculescu, spune ca Radu Opaina este "un om care a dovedit verticalitate" si care "va face tot ce va depinde de el si de partid pentru a schimba Bucurestiul"
Anuntul a fost facut ieri de presedintele Partidului Umanist, Dan Voiculescu. Liderul PUR a explicat ca Radu Opaina este "un om care a dovedit verticalitate" si care "va face tot ce va depinde de el si de partid pentru a schimba Bucurestiul". De altfel, decizia privind desemnarea lui Opaina pentru candidatura la functia de edil-sef al Capitalei a fost luata in cursul diminetii de ieri, cand acesta a si semnat cererea de adeziune la partid.

IMPLICARE POLITICA. Radu Opaina a declarat ca a decis sa se implice politic in castigarea functiei de primar general "pentru cetatenii Capitalei", considerand ca fara o implicare politica nu pot fi rezolvate problemele bucurestenilor. Desi a avut discutii cu mai multe partide, Opaina a ales sa reprezinte PUR, deoarece a considerat ca "asa trebuie sa se implice". El a mai spus ca nu este nou in zona administratiei publice si ca experienta de la RADET il va ajuta foarte mult. "Faptul ca n-am reusit sa conduc RADET-ul asa cum mi-am propus s-a datorat, intr-o mare masura, si patronului acestei institutii, care este Primaria Generala a Capitalei. Experienta aceea m-a inrait. Acum stiu ce sa fac, sunt mai determinat in actiunile mele", a precizat Opaina.

COMPETITIE. In ceea ce priveste sansele in alegeri, Radu Opaina s-a aratat increzator ca va castiga, iar presedintele Dan Voiculescu si-a exprimat convingerea ca acesta va intra in turul al doilea al alegerilor. "Nu concep ca dl Opaina sa nu intre in turul al doilea", a spus liderul PUR, precizand ca singurul competitor al lui Opaina in cursa pentru Primaria Generala este Adriean Videanu, candidatul Aliantei.

OMUL POTRIVIT. Presedintele PUR a mai spus ca formatiunea sa, desi aflata la guvernare, a ales sa aiba propriul candidat, pentru ca "nu este normal" ca un partid independent, cu o doctrina proprie, sa sustina candidatul altui partid. Liderul PUR a precizat totdata ca, de-a lungul timpului, au fost discutate mai multe variante privind candidatul partidului la Primaria Capitalei, dar in final, optiunea a fost pentru Radu Opaina. Intrebat de ce nu a fost desemnat un membru mai vechi al partidului, Dan Voiculescu a explicat ca vechimea in partid si varsta nu reprezinta o calitate. "Pentru noi, calitatea inseamna omul potrivit la locul potrivit, iar dl Opaina este omul potrivit", a declarat liderul PUR, care a adaugat ca lansarea oficiala a candidatului PUR la Primarie va avea loc in aproximativ doua saptamani. La randul sau, presedintele Organizatiei Bucuresti a PUR, George Copos, a dat asigurari ca Radu Opaina se va bucura de tot sprijinul filialei in campania electorala.

×
Subiecte în articol: politic opaina