El a spus, sâmbătă că au existat bani pentru aceste investiţii, dar că "nu a existat competenţă", motiv pentru care sute de mii de bucureşteni, "în mod constant", nu au căldură şi apă caldă.
"Pe subiectul termoficării am văzut că e o dezbatere între doamna Firea şi domnul Nicuşor Dan. Sincer, râde ciob de oală spartă, sau de ţeavă spartă. Pentru că nici unul, nici altul nu au reuşit să rezolve această problemă a căldurii şi apei calde în Bucureşti. Ritmul la care s-a lucrat înseamnă să terminăm cu această problemă în foarte mulţi ani de zile", a spus Burduja.
În ce priveşte reabilitarea a 210 km reţea de termoficare, cu finanţare europeană (investiţiei în valoare totală de 260 milioane euro), Burduja a precizat că, deşi ghidul a fost publicat în 2015, proiectul a fost depus abia în 2019.
În ce priveşte reabilitarea tronsonului din Colentina, Burduja a precizat că, deşi proiectul a fost aprobat în 2018 de către Consiliul General, nu s-a dat nici în prezent ordinul de începere a lucrărilor.
Sebastian Burduja a pledat totodată pentru o fuziune între Elcen şi Termoenergetica, modernizarea reţelei de termoficare, în contextul în care "peste 2.000 de tone de apă fierbinte se scurg, ca prin sită" în fiecare oră din reţea, modernizarea celor trei CET-uri, branşarea CET-urilor direct în reţeaua Transgaz, precum şi pentru valorificarea energiei geotermale din nordul Capitalei.