x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Buzatu (PSD): Scandalul azilelor - o manevră politică, există o țintă prestabilită

Buzatu (PSD): Scandalul azilelor - o manevră politică, există o țintă prestabilită

de Redacția Jurnalul    |    13 Iul 2023   •   17:24
Buzatu (PSD): Scandalul azilelor - o manevră politică, există o țintă prestabilită
Sursa foto: Foto: Antena 3

Dumitru Buzatu (PSD), afirmă că scandalul azilelor aduce prejudicii grave PSD: E o manevră politică, se provoacă un scandal, există o țintă prestabilită, care trebuie doborâtă.

Scandalul azilelor de bătrâni aduce prejudicii grave Partidului Social Democrat. Iată ce spune la RFI liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, care-i ia apărarea colegului său de partid, Marius Budăi.

Dumitru Buzatu susține că Marius Budăi a fost de la bun început o țintă în scandalul azilelor de bătrâni: "Tipul acesta de manevră politică se repetă din când în când în România, se provoacă un scandal, nu contează cine anume este vinovat, există o țintă prestabilită, care trebuie doborâtă și lucrurile se derulează cu anumiți pași, până când această țintă cedează sau este doborâtă. Cred că sunt modalități mai oneste de a determina pe cineva să demisioneze (...). Cred că o anchetă directă, stabilirea vinovăției era mult mai cinstită decât presiunea aceasta care se face pentru ca un anumit responsabil din Guvern, să zicem, să demisioneze (...). Asta ar însemna ca ministrul Justiției să demisioneze în fiecare zi, pentru că în fiecare zi cineva fură, cineva lovește, cineva comite o infracțiune".

Reporter: Dar Ministerul Muncii fusese sesizat de mai multe ori în legătură cu azilele de bătrâni și nu a făcut ce trebuia.

Dumitru Buzatu: Nu știu ce n-a făcut, ce trebuia. Câteodată, lumea repetă chestiunile acestea, n-a făcut ce trebuia. Dar ce trebuia să facă? Dacă e vorba de un control foarte strict, există instituții specializate ale statului care efectuează controlul și atunci în mod normal trebuiau să controleze entitățile respective, să vadă dacă acele sesizări erau adevărate sau nu. Dacă e vorba de infracțiuni, există instituții ale statului, nu Ministerul Muncii cercetează aceste infracțiuni, ci organe specializate ale statului care cercetează aceste lucruri. Să nu considerăm că ministrul este tătucul tuturor chestiunilor (...).

Reporter: Dar aici e vorba de instituții din subordinea lui Marius Budăi, care nu și-au făcut treaba.

Dumitru Buzatu: Nu știu dacă acele dezvăluiri pot ține de o cercetare serioasă. Eu cred că demisia este o demisie conjuncturală, pentru a pune un oarecare capac scandalului acesta (...).

Reporter: Pentru PSD ce înseamnă acest caz, demisia lui Marius Budăi, de exemplu, ce înseamnă pentru partid?

Dumitru Buzatu: Eu cred că totuși asemenea lucruri aduc prejudicii grave PSD, deși partidul și oamenii care reprezintă Partidul Social Democrat eu zic că au avut o prestație foarte bună la nivel guvernamental, dar dintr-odată trebuie să demisioneze.

(sursa: Mediafax)

×