x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Calendarul pentru alegerile locale, pe ordinea de zi a Biroului Executiv al PNL

Calendarul pentru alegerile locale, pe ordinea de zi a Biroului Executiv al PNL

06 Ian 2020   •   12:03
Calendarul pentru alegerile locale, pe ordinea de zi a Biroului Executiv al PNL

Liberalii iau în discuţie, luni, la Biroul Executiv, calendarul pentru alegerile locale, sondajele de opinie în privinţa candidaţilor şi termenele de desemnare a acestora.

Pe ordinea de zi a şedinţei liberalilor mai figurează agenda guvernamentală şi protocolul de înglobare a grupului Social - Liberal, respectiv a unor foşti membri ai Pro România, printre care Sorin Câmpeanu şi Daniel Constantin.

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat pe 29 decembrie că liberalii trebuie să-şi stabilească, până la 1 martie, candidaţii pentru funcţia de primar în toate localităţile, menţionând că se va face un sondaj de opinie pentru a decide dacă partidul va merge cu un candidat comun cu USR la Primăria Capitalei.

"Obiectivul nostru este ca până la data de 1 martie să avem stabiliţi candidaţii la funcţia de primar în toate localităţile din România şi să începem cel târziu în data de 15 martie campania de stângere de semnături pentru susţinerea candidaturii fiecărui candidat de primar în localitatea în care candidează", a afirmat Ludovic Orban, aflat într-o vizită în judeţul Vâlcea.

Întrebat dacă PNL va merge la Primăria Capitalei cu un candidat comun cu USR, Orban a precizat că acest lucru se va stabili după "o analiză sociologică".

"Vom face o analiză, vom efectua un sondaj de opinie cu reprezentativitate şi la nivelul Bucureştiului, dar şi la nivelul fiecărui sector. Vom testa candidaţii noştri. De asemenea, vom testa şi alţi candidaţi şi vom lua o decizie în funcţie de datele pe care le vom obţine din această amplă analiză sociologică", a spus Orban.

Liderul liberal a menţionat, legat de posibilitatea ca Nicuşor Dan să intre în această analiză sociologică, că vor fi testaţi "toţi potenţialii candidaţi, pe diferite scenarii posibile".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: alegeri locale calendar