x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Camera Deputaţilor decide miercuri dacă vacantează mandatul lui Becali

Camera Deputaţilor decide miercuri dacă vacantează mandatul lui Becali

27 Mai 2013   •   16:32
Camera Deputaţilor decide miercuri dacă vacantează mandatul lui Becali
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Plenul Camerei Deputaţilor va decide, miercuri, asupra vacantării mandatului deputatului George Becali, în urma informării primite de la Înalta Curte, privind decizia de condamnare a omului de afaceri la trei ani de închisoare, informează Mediafax. Liderul grupului PSD, Marian Neacşu, a precizat, după şedinţa Biroului Permanent, că s-a primit din partea Tribunalului Bucureşti secţia penală o informare privind decizia definitivă şi irevocabilă în cazul lui George Becali.

El a spus că această scrisoare a fost trimisă la Comisia juridică şi că în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor se va decide în privinţa vacantării mandatului lui George Becali.

"Pe agenda de astăzi a Biroului Permanent a fost o scrisoare a Tribunalului Bucureşti - Secţia Penală prin care suntem informaţi că domnul Gigi Becali a fost condamnat. Această informare a Tribunalului a fost repartizată către Comisia Juridică, urmând ca aceasta să propună plenului, în principiu până miercuri, pentru că miercuri vom avea votul final, un raport şi opinez că raportul, aşa cum este normal, cum este legal, va fi în favoarea declarării vacant a locului domnului Gigi Becali", a declarat Marian Neacşu.

George Becali a fost condamnat definitiv, pe 20 mai, de instanţa supremă, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.

×