x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE Moțiunea simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, a fost respinsă

UPDATE Moțiunea simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, a fost respinsă

21 Iun 2022   •   15:41
UPDATE Moțiunea simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, a fost respinsă

Moțiunea simplă „Ministru. Dezastru. Educaţie fără viitor” depusă de USR împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost repinsă, astăzi, de Camera Deputaților. Marcel Ciolacu a subliniat că numărul voturilor favorabile a fost mai mic decât cel al semnatarilor documentului.

„Cu 139 de voturi contra, o abținere și 40 de voturi pentru, a fost respinsă moțiunea inițiată totuși de 52 de deputați”, a spus președintele Camerei Deputaților.

Moțiunea „Ministru. Dezastru. Educaţie fără viitor” a fost inițiată de 52 de deputați USR.

Deputații USR au depus moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, „ministru care, alături de patronul programului fantomă , a lovit la temelia învățământului românesc”.

„Depunem moțiune simplă împotriva ministrului Sorin Cîmpeanu, ministrul «România anti-educată», în mandatul căruia 40.000 de elevi nu s-au înscris la BAC și a crescut rata de abandon școlar. Sorin Cîmpeanu este ministrul care protejează plagiatele și pe plagiatori în loc să fie un gardian al integrității academice. Îl vom chema pe ministrul Cîmpeanu în fața Parlamentului, sper să nu se sustragă controlului parlamentar, așa cum au făcut colegii săi de Guvern, Sorin Grindeanu și Lucian Bode”, declara, potrivit unui comunicat, Cătălin Drulă, președintele interimar USR.

Update Camera Deputaților dezbate, astăzi, moțiunea simplă a USR împotriva ministrului Educației, Sorin Câmpeanu. Votul final va avea loc pe 22 iunie. 

Sorin Cîmpeanu este acuzat, în moțiune, că ar fi singurul responsabil de "dezastrul învăţământului din România".

"Sfârşitul de an şcolar este, pentru toţi cei implicaţi în învăţământ, momentul în care tragem linie în catalog. A venit clipa unui bilanţ serios pentru au sector care are acelaşi om la cârmă începând din decembrie 2020. Ministerul Educaţiei a fost condus neperturbat de Sorin Mihai Cîmpeanu. De aceea, domnia sa este singurul responsabil pentru dezastrul în care se afundă învăţământul din România. Nimic nu ne poate şterge din minte momentul în care, cu o indiferenţă asumată, Sorin Cîmpeanu declara public că învăţământul românesc a ajuns la 'un minim istoric.

Aşa cum ştie toată lumea care a trecut prin şcoală, la trei corigenţe rămâi repetent. Ministrul Cîmpeanu nu are o corigenţă, nu are nici trei. Are corigenţe pe linie la toate materiile din portofoliul Ministerului Educaţiei. Cu toate acestea, corigentul Cîmpeanu nu se teme că va fi repetent sau - cine ştie - exmatriculat. De ce? Pentru că, aşa cum s-ar spune în şcoală, are pile la director'", se arată în moţiune.

USR îl mai învinuiește pe ministru Educației că bugetul instituției este de 2,28% în acest an, jumătate din cât a promis. 
"Pentru că nu se poate face şcoală în România cu banii ăştia, tot ce face Cîmpeanu este să bage adânc mâna în buzunarele părinţilor şi ale cadrelor didactice. Cîmpeanu este cel responsabil pentru menţinerea educaţiei în zona de subfinanţare cronică, pentru că părinţii completează necesarul şcolii cu contribuţii din fondul clasei, iar învăţătorii şi profesorii cumpără deseori materiale didactice pe banii lor, şi aşa puţini", se precizează în document.

USR cere Guvernului să ia măsuri urgente: refacerea metodologiei de finanţare aastfel încât încât banii europeni să ajungă la comunităţile marginalizate, regândirea programului anunţat "Masă sănătoasă în şcoli" asfel încât de masa caldă să beneficieze toţi preşcolarii şi elevii, nu doar cei de gimnaziu, mai ales din şcolile din comunităţile defavorizate, realizarea unor norme metodologice pentru transportul gratuit al elevilor între localitatea de domiciliu şi cea în care sunt şcolarizaţi şi realizarea planurilor-cadru adaptată realităţii din 2022.

Moţiunea simplă se numește "Ministru. Dezastru. Educaţie fără viitor", a fost semnată de 52 de deputaţi USR și se cere demisia ministrului.

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu moţiune usr