Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a afirmat miercuri că forul legislativ va demara în toamnă un program de internship, prin intermediul căruia 50 de tineri studenţi sau masteranzi vor avea ocazia să lucreze la Parlament, dar şi să le spună deputaţilor ce trebuie îmbunătăţit în cadrul instituţiei.
'Camera Deputaţilor demarează programul de internship. Proiectul este aprobat, din toamnă sper ca 50 de tineri masteranzi sau studenţi la facultăţile din Bucureşti sau din ţară să vină să interacţioneze cu Parlamentul României. Să vadă ce se întâmplă aici, cu bune şi cu rele, să accepte această instituţie, să ne spună ce trebuie modificat şi care este percepţia publică. Aducem nişte oameni cu o gândire nouă, inovativă, modernă, europeană, care să lucreze în internship la Comisiile de specialitate, la cabinetele demnitarilor. Sub o formă sau alta vreau să văd şi care este reacţia parlamentarilor, politicienilor, care este reacţia angajaţilor Camerei Deputaţilor la acest val de oameni noi care doresc să vadă cu ce se ocupă Parlamentul şi cum putem să facem ca această instituţie să fie una mai credibilă în ochii cetăţenilor şi în activitatea pe care o are', a declarat Valeriu Zgonea, la Palatul Parlamentului.
El a spus că va exista o comisie de selecţie din care va face parte domnia sa, un reprezentant al Academiei Române şi un reprezentant al marilor universităţi din Bucureşti.
Preşedintele Camerei Deputaţilor a vorbit şi despre alte proiecte pe care doreşte să le realizeze din toamnă, printre ele numărându-se o carte de istorie a parlamentarismului din România şi o expoziţie de fotografie având ca temă Holocaustul.
'Cel de-al doilea proiect pe care îl anunţ este o scrisoare de intenţie către Academia Română pentru un parteneriat pe termen lung. (...) Proiectul este axat pe trei piloni pe care i-am discutat cu Academia - o istorie a parlamentarismului. România are nevoie de o istorie a parlamentarismului. Acum câteva săptămâni Senatul a celebrat 150 de ani de la prima sa sesiune ordinară, peste câţiva ani celebrăm 100 de ani de la independenţă şi cred că o carte făcută de membrii Academiei despre istoria parlamentarismului în România este extrem de importantă', a explicat Zgonea, potrivit Agerpres.
În privinţa expoziţiei de fotografie având ca temă Holocaustul, Zgonea a spus că este un proiect pe care îl realizează împreună cu Ministerul Educaţiei şi va cuprinde o expoziţie de fotografie care să meargă din liceu în liceu, în special în oraşele în care au fost persoane deportate - Transilvania şi Republica Moldova.