x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Campanie PNL: Un primar din Suceava acuză că a fost eliminat din delegația pentru Congres

Campanie PNL: Un primar din Suceava acuză că a fost eliminat din delegația pentru Congres

11 Sep 2021   •   20:05
Campanie PNL: Un primar din Suceava acuză că a fost eliminat din delegația pentru Congres
Sursa foto: Agerpres

Primarul din Bosânci, județul Suceava, susținător al lui Ludovic orban, îl acuză pe președintele organizației PNL Suceava, Gheorghe Flutur, că a eliminat din delegația pentru Congresul din 25 septembrie, toți simpatizanții lui Orban și a interzis prezența unor președinți de organizații la moțiune.

Primarul din Bosânci, Neculai Miron, a scris o scrisoare deschisă către președintele Klaus Iohannnis, președintele PNL Ludovic Orban și către alți membri PNL, acuzând că, Suceava, președintele Organizației Județene Gheorghe Flutur, „încins în Festivalul dictaturii și nu cel al democrației, cum îl numea într-un discurs la Iași”, a eliminat din delegația pentru Congresul Național Liberal din 25 Septembrie toți simpatizanții lui Ludovic Orban și a interzis prezența unor președinți de organizații locale de a participa la moțiune.

„Domnule Flutur vă amintesc că, conform Statutului PNL, PNL urmărește respectarea valorilor universale ale libertății și demnității umane, a principiilor democrației constituționale, asigură dreptul la libera exprimare și la consolidarea democrației. (ART.5). Fără discriminări sau privilegii, membrii PNL pot să își exprime liber opiniile cu privire la opțiunile politice ale partidului, la activitatea organismelor de conducere ale acestuia și a reprezentanților partidului în funcții numite sau alese, să aleagă, să candideze și să fie aleși.(ART.24). Acest drept a fost luat nu numai unor simpli membri, ci și unor președinți de organizații care au obținut în jur de 70% la alegerile prezidențiale și locale”, spune primarul Miron.

Nu este primul ales care aduce astfel de acuzații președinților de organizații.

Ludovic Orban, în timp ce se afla la Cluj, a avut un mesaj tranșant către colegii săi, după ce a acuzat că sunt inventate în PNL „șmecherii” pentru desemnarea delegaților la congres: „Renunțați înainte de a fi prea târziu”.La prezentarea moțiunii sale în Cluj, Orban a explicat că votul unei filiale pentru o moțiune sau alta nu înseamnă că se poziționează în favoarea vreunui candidat, ci că este de acord ca autorul moțiunii să candideze.

„Delegații vor exercita în mod liber și secret votul. Nu se poate da mandat imperativ niciunui delegat care participă la congres, chiar dacă se încearcă în Colegiul Director Județean să se dea mandat imperativ. Așa ceva nu există și este interzis de statut. Instituția votului secret este o instituție fundamentală a democrației și oricine încearcă să violeze secretul votului încalcă democrația”, a spus Orban.

Mediafax

×
Subiecte în articol: pnl