x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Candidaţii USL la Parlament, obligaţi la o demisie în alb

Candidaţii USL la Parlament, obligaţi la o demisie în alb

de Gabriela Antoniu    |    15 Mar 2012   •   21:00

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat ieri ca toti candidatii USL la alegerile parlamentare vor trebui sa scrie o demisie in alb, astfel incat sa fie sanctionati cu pierderea manda­tului, daca, dupa ce vor fi alesi, vor trece la alta formatiune politica, informeaza Mediafax.

"Va fi un angajament al tuturor can­didatilor Uniunii Social Liberale la Parlament si o demisie in alb, pana la momentul la care se va face modificarea legislativa necesara, care sa sanctioneze cu pierderea mandatului traseistul politic. Asa cum primarii, asa cum consilierii locali si judeteni isi pierd mandatul daca isi insala electoratul, daca spun ca sunt PSD-sti sau PNL-isti sau orice altceva si apoi, pentru motive de bani sau de dosare penale, trec in alta parte, la fel trebuie sa se intample si cu parlamentarii. Si noi vom da acest semnal pe care se pare ca PDL si aliatii lor traseisti politici se feresc sa il dea, dar cred ca reprezinta o schimbare fundamentala in modul in care oamenii vad parlamentarii", a declarat ieri la Craiova, copresedintele USL.

Victor Ponta a mai spus ca pana luni, 19 martie, se vor incheia discutiile privind alegerile locale, precizand ca partidele care formeaza USL nu vor colabora "in nici un caz cu Traian Basescu si cu PDL".

"Pe 7 aprilie, intr-un eveniment fara precedent in politica roma­neasca, si anume dupa congresul extraordinar al fiecaruia dintre cele trei partide, adica PSD, PNL si PC, care vor adopta aceleasi decizii, si anume: Uniunea Social Liberala (USL) merge impreuna la alegerile locale, parlamentare si la cele prezindentiale. Partidele din Uniunea Social Li­berala nu vor colabora in nici un caz cu Traian Basescu si PDL", a declarat Victor Ponta.

Copresedintele USL, Crin Antonescu, a afirmat insa ca PNL sa nu va include in statut interdictia de a colabora cu PD, aceasta prevedere fiind inclusa in documentul de constituire a USL. "Nu vom introduce un asemenea articol, nu e nevoie. PNL e suficient de credibil si sub acest aspect, nu a avut nici macar vreo tentativa de a colabora cu Traian Basescu si PDL dupa plecarea PDL din Guvernul Tariceanu, din 2007. (…) PNL nu are nevoie de asa ceva. Opinia publica nu are dubii in aceasta privinta. Avem acest lucru trecut in documentul de constituire al USL, intr-o anumita forma, iar la congresele celor trei partide din 7 aprilie vom adopta noi documente politice ferme in aceasta privinta. Nu cred ca e nevoie ca in statut sa apara acest lucru. Asta a facut PDL, pentru ca nu era credibil", a mai spus Crin Antonescu.

×