Judecătorii Biroului Electoral Central (BEC) au respins dosarul de candidatură la alegerile europarlamentare al lui Coreneliu Vadim Tudor, constatând că este incomplet.
Judecătorii au stabilit că numărul de semnături necesare pentru înscrierea candidaturii era insuficient.
Din acelaşi motiv a fost respinsă şi candidatura lui Gheorghe Funar.
Decizia vine la trei zile după ce Curtea de Apel Bucureşti respinsese o contestaţie depusă de Gheorghe Funar împotriva candidaturii lui Vadim Tudor în numele Partidului România Mare.
Contestaţia a fost depusă vinerea trecută la tribunal de către vicepreşedintele PRM Ioan Bîldea.
"Este de notorietate că în această acţiune de europarlamentare PRM a depus două liste, ceea ce nu s-a mai întâmplat cu niciun partid din România. Noi depunem contestaţie împotriva listei depuse de Corneliu Vadim Tudor, la ora actuală, persoană fizică. El nici măcar nu este membru în PRM", declara vineri Ioan Bîldea.
Pe 3 martie, Dumitru Badea, susţinător al aripii Gheorghe Funar din PRM, declara că Vadim Tudor nu doar că nu mai este preşedinte al PRM, ci nu mai este nici membru al partidului, fiind exclus din formaţiune.
Corneliu Vadim Tudor a anunţat că va depune contestaţie împotriva deciziei Biroului Electoral Central (BEC) de respingere a candidaturilor PRM la alegerile pentru Parlamentul European.
"Aşteptăm motivarea lor şi imediat mergem la Tribunalul Municipiului Bucureşti şi vom depune contestaţie. Va ieşi un tămbălau internaţional", a declarat Corneliu Vadim Tudor.
El susţine că s-au căutat nepotriviri în listele cu susţinători. "Candidez de 22 de ani, dar niciodată nu s-a căutat nod în papură ca acum şi nu s-au inventat atâtea chiţibuşuri birocratice. Ştiu că PSD încearcă în disperare să elimine PRM din alegeri. S-au căutat cu lumânarea nişte nepotriviri şi neconcordanţe în listele cu susţinători. Când e o întreprindere care angrenează zeci, sute de mii de oameni, mai sunt şi greşeli. Noi am depus 222.000 (de semnături - n.r.), ei ar fi găsit vreo 28.000 de greşeli atât de grave să le respingă în bloc. E un ordin politic", a susţinut europarlamentarul.
Hotărârile BEC pot fi contestate până pe 10 aprilie.
Biroul Electoral Central a admis, azi, listele de candidaţi depuse de alianţa PSD-UNPR-PC, PNL, PDL, PMP, UDMR, PP-DD, Forţa Civică şi PNŢCD,.
În cazul PNŢCD a fost adoptată o decizie de admitere parţială, deoarece candidatura membrei Maria Stavrositu a fost invalidată pentru că aceasta nu a trecut în dosar dacă a colaborat sau nu cu Securitatea.