x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Căpitanul Băsescu: “Corabia PDL se scufundă, salvaţi-mă!”

Căpitanul Băsescu: “Corabia PDL se scufundă, salvaţi-mă!”

de Adriana Duţulescu    |    17 Feb 2011   •   13:21
Căpitanul Băsescu: “Corabia PDL se scufundă, salvaţi-mă!”
Sursa foto: /Antena 3

Preşedintele tuturor românilor, conform Constituţiei, a recunoscut, conform înregistrărilor audio de la întâlnirea de marţI cu parlamentarii PDL, difuzate de Antena 3,  că este de fapt numai preşedintele românilor portocalii. "Eu în principal îmi menţin mandatul pe acest partid, nu pe altul. N-am altul, decât acest partid...”, a spus Băsescu în spatele uşilor închise, înainte să iasă în faţa presei pentru a pretinde că s-a discutat despre relansarea actului de guvernare în interes naţional.

Problema lui Băsescu, exprimată de el însuşI foarte clar, este că vaporul PDL ia apă şI el, căpitanul, în loc să plece ultimul, cere să fie salvat primul:  "Eu am vrut să fie această formulă de guvernare, şi nu e român să nu mă facă responsabil pe mine şi când îi creşte pensia şi când îi scade pensia. Primul pe care îl înjură, dacă nu reuşeşte să spună Boc, Băsescu spune sigur (...)"Ultimul sondaj arată încredere la 11%. Marja de eroare e de +/- 3%. Ca orice marinar, iau soluţia critică. Şi dacă e de -3%. De aici..8. Cum ajung la peste 30%?".  Cănd corabia ia apă, una dintre soluţii este aruncarea peste bord a lestului, lucru propus de Băsescu în faţa PDL. Lestul fiind Emil Boc.

"Nu vă faceţi că nu ştiţi, marea dezbatere şi în afara partidului, şi în interiorul partidului este «dom'le ce ne facem cu Guvernul?» că premierul Boc nu mai este agreat de populaţie, nu mai aduce voturi, deci ştiţi acest lucru....Ne lansăm într-o demagogie dacă nu răspundem exact subiectului, iar a răspunde subiectului înseamnă o decizie", le-a spus Băsescu pedeliştilor. "Ceea ce eu am discutat cu preşedinţi de organizaţii judeţene a fost: care este calea. Plecând inclusiv de la premisa unui nou premier cu un nou Guvern ca soluţie de relansare a încrederii", a explicat el, ameninţându-I că dacă nu îi execută ordinul, le va râde în faţă atunci când vor fi aruncaţI de la putere de către Opoziţie: "Dacă ne întâlnim cumva aici după o eventuală cădere a Guvernului - şi, dragii mei, aţi picat în 2009 - nu voi face să vă spun decât «ce rău îmi pare»".

El le-a spus pedeliştilor că, din păcate, nu au capacitatea să stea la un loc, să discute, să ia o decizie şi să spună: "Domnule preşedinte, ăsta este punctul nostru de vedere: menţinem Guvernul, schimbăm Guvernul, vrem tehnocrat, vrem politician". "Eu am avut opţiunea unui prim-ministru tehnocrat, opţiune rezultată după o grămadă de date şi nu sunt în poziţia de a merge împotriva poziţiei partidului. Am preluat opţiunea majoritară a preşedinţilor de organizaţii judeţene şi este de datoria mea să vă informez asupra concluziilor. N-aş vrea să reluăm subiectul cel puţin acum, dar e o temă de gândit pentru o perioadă de timp în care să analizăm, să avem o dezbatere corectă cu grupurile parlamentare, cu liderii organizaţiilor judeţene încât cu forurile decizionale ale partidului să găsim care sunt soluţiile necesare de relansare a guvernării, soluţia relansării partidului. Pentru că vine 2012", a adăugat el.

Traian Băsescu a subliniat că democrat-liberalii trebuie să înceapă să privească la realitatea anului 2012. "Nu este o chestiune nici de neîncredere, nici de a căuta soluţii când nu este nevoie, dar cred că trebuie să începeţi să priviţi la realitatea anului 2012 care se apropie cu alegeri locale, alegeri legislative. Şi să priviţi la posibile formule de a continua guvernarea", a spus el. "Soluţia politică este continuarea cu acest guvern, pe care eu îl voi susţine. Atenţie că dacă nu daţi o soluţie cu perspectivă pozitivă tuturor parlamentarilor alianţei, nu ştiu cât veţi mai avea majoritate", i-a avertizat Băsescu.

Deputatul Nicuşor Păduraru i-a spus lui Băsescu la întâlnirea de marţi, că şi-ar dori ca partidul să găsească un om care să-l poată contrazice, argumentat, pe şeful statului, iar Cristian Boureanu s-a arătat nemulţumit că a aflat din presă despre discuţiile pe tema continuării guvernării.

"Domnule preşedinte, vă spun un singur lucru, pentru că, sincer, în jurul dumneavoastră foarte greu creşte şi iarba, mi-aş dori să găsim formula - şi dumneavostră să o agreaţi - a acelui om care să poată să vă zică, argumentat, şi «nu»", a spus Păduraru.

×