x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Care era intenția de vot a românilor înainte de căderea Guvernului Cîțu: PSD in topul preferintelor

Care era intenția de vot a românilor înainte de căderea Guvernului Cîțu: PSD in topul preferintelor

06 Oct 2021   •   12:45
Care era intenția de vot a românilor înainte de căderea Guvernului Cîțu: PSD in topul preferintelor

Potrivit  unui sondaj INSCOP realizat în perioada 15 – 27 septembrie 2021, PSD era preferat, înainte de căderea Guvernului, de 35,4% dintre românii cu drept de vot.

”Nu stim cum arata dupa trecere motiunii, dar putem sa facem un exercitiu de imaginatie. Cea mai relevanta masuratoare va fi insa dupa ce se vor mai racori putin spiritele si emotiile. Constatam însă ca AUR și-a dublat scorul fata de alegerile de acum doar 9 luni. Este un ritm de creștere uriaș care pare încurajat in continuare de scenele din spațiul politic”, a scris pe Facebook directorul Inscop, Remus Ștefureac.

 

Cercetarea privind intenția de vot a populației mai arată că PNL e preferat de 21,9% dintre români, iar pe locul trei, se află AUR, cu 17,1%.

USR PLUS se află abia pe locul cu patru, cu 9,8%, urmat de PMP cu 4,4% și PMP cu 2,9%.

Guvernul Florin Cîțu a picat marți, după ce moțiunea inițiată de PSD ”Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!” a fost votată de 281 de parlamentari.

Din totalul celor 466 de parlamentari, au fost prezenți 318 și au votat 281. Astfel, toți parlamentarii care au votat au fost pentru demiterea Guvernului.

 

×
Subiecte în articol: INSCOP psd