x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Drulă: Șefii ASF și cei care i-au pus în funcții să explice românilor de ce le crește polița RCA

Drulă: Șefii ASF și cei care i-au pus în funcții să explice românilor de ce le crește polița RCA

de Redacția Jurnalul    |    08 Mar 2023   •   17:45
Drulă: Șefii ASF și cei care i-au pus în funcții să explice românilor de ce le crește polița RCA
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele USR, Cătălin Drulă, solicită PSD și PNL „să nu îl mai ascundă pe președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și să îl lase să vină în Parlament pentru a explica românilor de ce cresc polițele RCA în 2023 cu până la 40%, după majorările substanțiale de anul trecut”.

„Guvernarea lui Ciolacu și Ciucă duce la explozia tuturor prețurilor, inclusiv a polițelor RCA. Șefii ASF și cei care i-au pus în funcții să explice românilor de ce se întâmplă acest lucru și ce au făcut pentru a preîntâmpina situația. Au privit impasibili la problemele de pe piața asigurărilor, au fost complici la prăbușirea City Insurance, iar acum suferă toată piața și românii. USR i-a cerut președintelui ASF, Nicu Marcu, să dea explicații în Parlament de mai bine de o lună, dar acesta se ascunde. La fel ca cei care l-au pus acolo, șeful ASF manifestă un dispreț total față de români și problemele lor reale”, declară Cătălin Drulă, președintele USR.

USR a solicitat, la începutul lunii februarie, chemarea la Comisia de Politică Economică, Reformă și Privatizare din Camera Deputaților a președintelui ASF.

Totodată, prin intermediul senatoarei Silvia Dinică, USR a solicitat ASF răspunsuri la mai multe întrebări, printre care unele legate de controalele efectuate la companiile City Insurance și Euroins, în condițiile în care falimentul City Insurance a condus la creșterea prețului polițelor RCA cu 71% în 2022.

USR anunță că va depune un proiect de lege pentru restructurarea ASF, astfel încât această instituție cheie să devină funcțională și să poarte răspunderea pentru domeniul pe care trebuie să-l reglementeze.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Cătălin Drulă poliţa RCA