x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cătălin Ivan: Băsescu vrea ca România să se întoarcă la măsurile de austeritate din 2010

Cătălin Ivan: Băsescu vrea ca România să se întoarcă la măsurile de austeritate din 2010

06 Noi 2013   •   14:39
Cătălin Ivan: Băsescu vrea ca România să se întoarcă la măsurile de austeritate din 2010
Sursa foto: Radu Oltean

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, liderul eurodeputaților social-democrați, susține că președintele Traian Băsescu dorește ca România să se întoarcă la măsurile de austeritate din anul 2010, "lucru care evidențiază diferența de viziune dintre USL și fosta guvernare PDL".

"Traian Băsescu a arătat tuturor astăzi cât de nemulțumit este că vor crește salariile și pensiile pentru cei loviți de criză, pentru cei pe care guvernarea PDL i-a îngenuncheat. Lui Traian Băsescu pur și simplu nu îi convine că USL a reușit să redreseze România, să o relanseze din punct de vedere economic, iar în același timp să reducă și povara de pe umerii celor mai afectați. Practic, soluția propusă de Băsescu este să se lovească tot în cei care au avut de suferit în anii de criză, să se continue cu măsurile de austeritate din anul 2010. Odată cu declarațiile de astăzi ale președintelui se vede chiar și mai clar diferența de viziune dintre USL și PDL", afirmă Cătălin Ivan, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

El a explicat că USL a adoptat un model de creștere economică fără austeritate.

"Încercăm să stimulăm consumul, să atragem mari investitori, să relansăm mediul privat, să suplimentăm necesarul de bani pentru investiții din fondurile europene care prea mult timp au stat nefolosite", a spus Cătălin Ivan.

Acesta a reamintit ce a însemnat guvernarea Băsescu — PDL pentru mediul de afaceri din România. Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD, 'Traian Băsescu a spus astăzi că măsurile dure din 2010 au fost luate pentru a nu împovăra IMM-urile'.

''Dar să ne amintim ce a însemnat guvernarea Băsescu — PDL pentru mediul de afaceri din România: din 2008 până în 2010, numărul întreprinderilor din industrie a scăzut cu 12,8%, al celor din construcții cu 16,9%, al celor din comerț cu 15,1%, al celor din servicii cu 7,7%, iar cifrele negative pot continua'', a arătat acesta.

Președintele Traian Băsescu consideră că soluția pentru situația României în momentul de față nu este "inventarea" de taxe și impozite, care să "hrănească" aparatul bugetar, punctând că trebuie continuat procesul de reducere a aparatului de stat.

×