x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cătălin Predoiu, premier interimar: "Nu contează dacă mandatul meu va dura două ore, 24 de ore sau 24 de zile"

Cătălin Predoiu, premier interimar: "Nu contează dacă mandatul meu va dura două ore, 24 de ore sau 24 de zile"

06 Feb 2012   •   09:21
Cătălin Predoiu, premier interimar: "Nu contează dacă mandatul meu va dura două ore, 24 de ore sau 24 de zile"

Catalin Predoiu a sustinut marti prima conferinta in calitate de premier independent si interimar.

"Mandatul meu este limitat, conform Constitutiei. Concret si formal, guvernul nu va adopta ordonante, ordonante de urgenta sau proiecte de lege. Solicit continuarea activitatilor cu calm si buna credinta. Pietele economice si partenerii nostri externi trebuie sa primeasca semnalul ca Romania este guvernata si stabila din toate punctele de vedere.

In ceea ce ma priveste, am disponibilitatea de a-mi pune la dispozitia tarii capacitatile. Am cautat intotdeanuna sa gasesc solutii. Imi asum orice responsabilitatea care poate contribui la stabilitatea tarii. Natiunea asteapta schimbari importante, un alt fel de a face politica.

Am primit propunerea dupa ce Emil Boc si-a depus mandatul. Am acceptat imediat, dar nu inainte de a-mi cantari capacitatile. Mandatul meu poate dura doua ore, 24 de ore sau 24 de zile. E mai putin important. Situatia actuala implica o solutie politica.

M-am asigurat in primul rand ca se face tot ce este nevoie pentru rezolvarea crizei provocate de vreme. In aceasta seara, am convocat, alaturi de ministru Igas, un comandament.

Ma voi implica total pentru solutii concrete care pot schimba ceva. Oricine este dispus sa lucreze cu competenta este binevenit alaturi de mine, indiferent cat va dura mandatul meu."

Presedintele Traian Basescu a luat act de demisia lui Emil Boc si l-a numit premier interimar pe Catalin Predoiu. Basescu a semnat decretul de numire a lui Predoiu ca prim-ministru interimar, pentru a indeplini atributiile primului-ministru, pana la formarea noului Guvern.

"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a luat act de demisia premierului Emil Boc si, in temeiul articolelor 94 lit. (c), 100 alin. (1), 106 si 107 alin (3) din Constitutia Romaniei republicata, precum si al articolelor 5 si 9 alin (1) din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare, a semnat Decretul de numire a domnului Catalin Marian Predoiu ca prim-ministru interimar al Guvernului Romaniei, pentru a indeplini atributiile primului-ministru, pana la formarea noului Guvern", informeaza Administratia prezidentiala.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, informeaza, printr-un comunicat de presa, ca a acceptat propunerea presedintelui Traian Basescu de a-si asuma functia de prim-ministru interimar.

Catalin Predoiu nu este membru de partid si a detinut portofoliul Justitiei in mai multe Cabinete. Primul mandat l-a detinut in ultima parte a mandatului Guvernului Tariceanu, iar apoi a fost desemnat si in Cabinetul Boc.


×