x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cazanciuc: Relația României cu SUA, una dintre coordonatele cardinale ale politicii externe a Bucureștiului

Cazanciuc: Relația României cu SUA, una dintre coordonatele cardinale ale politicii externe a Bucureștiului

04 Iul 2020   •   11:00
Cazanciuc: Relația României cu SUA, una dintre coordonatele cardinale ale politicii externe a Bucureștiului

Relația constantă și privilegiată a României cu Statele Unite ale Americii este una dintre coordonatele cardinale ale politicii externe a Bucureștiului, transmite preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, de Ziua Naţională a Statelor Unite ale Americii.

„Într-o epocă a schimbărilor accelerate în care adesea ziua de mâine nu mai seamănă cu ziua de ieri, relația constantă și privilegiată a României cu Statele Unite ale Americii este una dintre coordonatele cardinale ale politicii externe a Bucureștiului. În aceste momente inedite în care starea de incertitudine cauzată de epidemia de Covid-19 tinde să devină noul normal, iar volatilitatea mediului de securitate se menține ridicată, Parteneriatul Strategic cu Statele Unite reprezintă mai mult ca niciodată unul din pilonii centrali ai arhitecturii de securitate și de relații externe ai țării noastre.
România rămâne pe mai departe un partener european activ care sprijină o relație transatlantică solidă. Interesele noastre comune sunt dublate de valorile și principiile specifice lumii libere pe care le împărtășim”, transmite Robert Cazanciuc.

Conform acestuia, dincolo de bătăliile politice interne, întreg spectrul politic românesc împărtășește această poziționare.

„Îmi face o deosebită plăcere să exprim în numele Senatului României cele mai sincere urări partenerilor americani cu ocazia Zilei Naționale a Statelor Unite. Senatul României va continua să susțină diplomația parlamentară, ca parte a proiectului de intensificare și aprofundarea colaborării dintre țările noastre, la nivel strategic, economic și militar. La mulți ani, America!”, conchide Robert Cazanciuc.

(sursa: Mediafax)

×