x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cazanciuc: Vom sesiza CCR pe proiectul privind sistemul judiciar pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea

Cazanciuc: Vom sesiza CCR pe proiectul privind sistemul judiciar pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea

12 Dec 2019   •   13:21
Cazanciuc: Vom sesiza CCR pe proiectul privind sistemul judiciar pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a declarat joi că va sesiza Curtea Constituţională cu privire la proiectul privind sistemul judiciar pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea.

"Îmi pare rău că la nivelul liderilor de grup nu s-a găsit o soluţie în aşa fel încât să putem să avem şi intervenţii politice după fiecare proiect prezentat de premier.(...) Referitor la primul proiect de lege pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea, vom sesiza Curtea Constituţională pe acest aspect, faptul că nu putea veni Guvernul cu asumare de răspundere pe o lege aflată în dezbatere parlamentară. (...) INM nu are nicio legătură cu buna funcţionare a sistemului judiciar în ziua de azi, pentru că se referă la perioada de pregătire a magistraţilor", a spus Cazanciuc la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că există o decizie a Curţii Constituţionale din 2009 care spune că Guvernul îşi poate asuma răspunderea dacă procedura parlamentară este blocată şi dacă este imperios necesar pentru a intra în vigoare rapid anumite măsuri.

"Sub nicio formă nu era imperios necesară această asumare pe INM, pentru că în momentul de faţă procedura este în curs de derulare. Practic, Guvernul vine astăzi şi ne insultă pur şi simplu inteligenţa spunând că îşi asumă răspunderea, practic, vine cu o ordonanţă de urgenţă în ciuda referendumului românilor, care au fost împotriva lipsei de transparentă, a lipsei de dialog. Asumarea răspunderii este mai rea decât ordonanţa de urgenţă, pentru că la ordonanţa de urgenţă vine ulterior o lege şi o dezbatere în Parlament. După cum vedeţi, astăzi nici măcar o discuţie politică nu a avut loc, pur şi simplu fug de orice formă de dezbatere", a menţionat Cazanciuc. AGERPRES

×
Subiecte în articol: robert cazanciuc