Norica Nicolai, senatorul PNL, va fi sanctionata doar cu avertisment pentru ca a introdus in plen o persoana straina. Totul e ca si conducerea Senatului sa fie de acord cu aceasta solutie propusa in unanimitate de senatorii-juristi.
Pentru ca nu se face vinovata decat pentru ca a introdus o persoana straina in sala de plen si i-a permis acesteia sa stea mai mult timp aici pe parcursul unei sedinte, Norica Nicolai, senator liberal, va fi sanctionata cu avertisment. Aceasta este recomandarea pe care Comisia juridica si de disciplina a Senatului a facut-o ieri Biroului Permanent, dupa terminarea audierilor celor implicati si studierea probelor video solicitate. In plus, raportul semnat in unanimitate de catre membrii comisiei (cu exceptia Noricai Nicolai) propune forului de conducere al Senatului modificarea Regulamentului, astfel incat sa fie prevazute in mod expres sanctiuni pentru cei care participa fara drept la sedintele de plen si reglementarea situatiei pentru cei care exprima un vot in afara cadrului legal. Cat despre "nepoata" Ana Manea Hanes, opinia membrilor comisiei consemnata de raport este ca aceasta "nu a exercitat un vot valabil pentru unul sau altul dintre senatori", dupa cum a precizat presedintele acestei comisii, udemeristul Peter Eckstein Kovcs. AMENINTARI. Ultimul audiat ieri la comisie, liberalul Serban Stratila, a refuzat sa mai faca declaratii presei la iesire, aruncand doar peste umar o amenintare cat se poate de directa: "E o plangere la Parchet pe aceasta tema. Astept sa se termine si voi face eu plangere penala impotriva celor care mai fac afirmatii nejustificate". O atitudine similara a adoptat si "matusa" Norica Nicolai. Intrebata la iesirea din sala daca s-a terminat, Nicolai a replicat: "O sa se termine cand vreau eu!". La intrebarea "cum?", senatorul a raspuns scurt: "Printr-un proces". Dupa care a adaugat: "Nu este treaba dumneavoastra impotriva cui". Ultimul cuvant in acest caz il va avea de spus saptamana viitoare Biroul Permanent al Senatului, care va lua o decizie prin vot asupra raportului Comsiei juridice si de disciplina.
ACORDUL CU SUA, ADOPTAT
|
Tot ieri la Senat, Acordul dintre SUA si Romania privind instalarea bazelor americane in Romania a primit un aviz favorabil din partea comsiilor de politica externa si de aparare, dar la textul documentului au fost facute o serie de observatii, dupa cum a precizat presedintele Comsiei de politica externa, Mircea Geoana. Aceste recomandari vizeaza patru "subiecte de ambiguitate": obligatia partii americane de a consulta Romania in eventualitatea lansarii unui atac de pe teritoriul romanesc, jurisdictia penala pentru presonalul american dislocat in Romania, precizarea ca nu poate fi vorba de amplasarea unui scut antiracheta pe teritoriul Romaniei si chestiuni legate de eventuale facilitati pentru economia locala. (Aniela Nine)
|
Citește pe Antena3.ro