x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cazul procurorului Eva, în discuţia CSM

Cazul procurorului Eva, în discuţia CSM

22 Mai 2009   •   00:00
Cazul procurorului Eva, în discuţia CSM
Sursa foto: Dragos Stoica/Jurnalul Naţional

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va lua în discuţie, la 16 iunie, sesizarea Comisiei de disciplină făcută împotriva procurorului Emilian Eva, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi şi fost procuror DNA.



Procurorul Eva este acuzat că a încălcat Legea 303/2004, urmând să fie judecat de CSM pentru "imixtiunea în activitatea unui alt procuror". CSM a repus pe rol dosarul procurorului Emilian Eva cerând continuarea cercetărilor cu citarea părţilor.

Surse judiciare au explicat că procurorul Emilian Eva a fost reclamat la CSM în cursul anului 2008, moment la care lucra în cadrul Secţiei a II-a din DNA de combatere a infracţiunilor conexe celor de corupţie, de procurorul Paul Petrovan de la Secţia I din DNA de combatere a infracţiunilor de corupţie. Procurorul Eva a fost acuzat, în sesizarea trimisă de CSM, că i-a cerut detalii procurorului Petrovan despre un dosar în care acesta din urmă ancheta un primar din Iaşi, apropiat al fostului procuror.

Potrivit surselor, Emilian Eva ar fi luat legătura şi cu specialistul DNA care lucra în acel dosar, încercând să obţină Raportul de constatare, ce urma să fie întocmit în acel dosar.

×
Subiecte în articol: politic