x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cazul Sterling: Situaţia lui Berca, "clarificată repede" după fuga la PDL

Cazul Sterling: Situaţia lui Berca, "clarificată repede" după fuga la PDL

de Gabriela Antoniu    |    25 Mar 2012   •   15:47
Cazul Sterling: Situaţia lui Berca, "clarificată repede" după fuga la PDL

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a declarat ca aparitia numelui sau in plangerea facuta la Parchet in cazul Sterling, in iulie 2009, de catre fostul premier Emil Boc a fost o eroare, iar lucrurile s-au lamurit.
"Da, dintr-o eroare, si verificarile s-au facut. Din punctul de vedere al Secretariatului General al Guvernului problema s-a inchis. N-am fost niciodata chemat pe aceasta tema si nici nu e cazul sa ma cheme pentru ca, repet, situatia este foarte simpla si era o chestiune procedurala care a fost foarte repede clarificata", a declarat ministrul Administratiei si Internelor la Pro Tv.

Traseul politic al lui Berca poate oferi o explicatie "clarificarii" situatiei sale in cazul Sterling. Cand Boc a sesizat Parchetul instantei supreme, Berca era membru PNL. El a demisionat din acest partid si s-a inscris in PDL in aprilie 2010, la aproape un an de la depunerea sesizarii. La scurt timp de la inscrierea in PDL, Berca a fost numit presedinte interimar al PDL Bacau, pentru ca in martie 2011 sa fie ales presedinte plin al acestei organizatiii.

Dupa o ancheta a Corpului de Control al primului ministru, in iulie 2009, Guvernul Emil Boc a sesizat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in legatura cu legalitatea contractului dintre Agentia Nationala pentru Resursele Minerale si Sterling Resources de explorare si impartire a productiei pentru perimetrele XIII Pelican si XV Midia Ltd Sterling.

"Persoanele responsabile sunt indicate a fi, pe diferite aspecte, cei trei fosti presedinti ai ANRM, fostul sef al Secretariatului General al Guvernului Gabriel Berca, pentru modul in care actul aditional a fost introdus si aprobat in sedinta Guvernului, si un fost secretar de stat de la Ministerul Finantelor, Catalin Doica, pentru cum s-a semnat de catre reprezentantul Ministerului Finantelor fara sa aiba delegare de competente", potrivit actelor depuse atunci de Executiv.

×
Subiecte în articol: cazul sterling gabriel berca