x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cazul Udrea: Noi audieri la comisia de anchetă parlamentară

Cazul Udrea: Noi audieri la comisia de anchetă parlamentară

26 Aug 2009   •   00:00

Comisia de anchetă parlamentară în cazul Udrea şi-a reluat ieri audierile, fiind invitaţi reprezentanţii BRD şi ai firmelor SC 360 Revolution SRL şi SC Eventures Concept Solution SRL .



La o rundă anterioară de audieri, directorul cotidianului Gardianul, Alecu Racoviceanu, a susţinut, în faţa comisiei parlamentare, că ministrul Udrea a obţinut, în ianuarie 2009, rescadenţarea unui credit personal de 3 milioane de euro, fără a menţiona la timp operaţiunea în declaraţia de avere. Comisia va analiza dacă există vreo relaţie de cauzalitate între operaţiunile personale ale Elenei Udrea la BRD şi parteneriatul între bancă şi Ministerul Turismului, pentru realizarea unor spoturi de promovare a turismului românesc.

Pe ordinea de zi a şedinţei s-a aflat şi audierea reprezentanţilor autorizaţi ai firmelor SC 360 Revolution SRL şi SC Eventures Concept Solution SRL, care au participat la proceduri de achiziţie efectuate de Ministerul Turismului.

La 20 august, ministrul Elena Udrea s-a prezentat pentru prima dată la audierile de la comisie, însă a părăsit lucrările şedinţei după aproximativ o jumătate de oră, afirmând că va reveni numai după ce îşi vor da demisia cei care au participat la discuţia prezentată în presă şi care doresc decredibilizarea sa. În aceeaşi zi, înainte de a se prezenta la şedinţa comisiei, Udrea a depus plângeri penale la

Parchetul Bucureşti împotriva a cinci membri ai acestei comisii: Ludovic Orban (PNL), Adriana Săftoiu (PNL), Aura Vasile (PSD), Dumitru Chiriţă (PSD) şi Claudiu Ţaga (PNL). Luni, deputaţii PD-L au fost mandaţi de conducerea partidului să solicite Comisiei juridice verificarea, anchetarea şi stabilirea responsabilităţilor, "pentru acei membri ai comisiei care se antepronunţă, aşa cum rezultă din demersul din stenogramele date publicităţii săptămâna trecută".

×
Subiecte în articol: politic