x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CCR: Noul statut al parlamentarilor este neconstituţional. Băsescu, la aflarea veştii: YES!

CCR: Noul statut al parlamentarilor este neconstituţional. Băsescu, la aflarea veştii: YES!

27 Feb 2013   •   15:09
CCR: Noul statut al parlamentarilor este neconstituţional. Băsescu, la aflarea veştii: YES!

Curtea Constituţională a decis, astăzi, că noul statut al parlamentarilor este neconstituţional. În aceste condiţii, Statutul se va întoarce în Parlament. Potrivit Realitatea TV, preşedintele Traian Băsescu ar fi recţionat la aflarea veştii, exclamând: "YES! Mă întorc în politică în 2014"

CCR a dezbatut sesizarea PDL şi PPDD de neconstituţionalitate a modificărilor aduse statutului parlamentarilor referitoare la majorarea de la 15 la 45 de zile a termenului în care un ales poate contesta un raport al ANI în cazul unei decizii de incompatibilitate.

PDL şi PPDD au depus la Curtea Constituţională (CC), în 14 februarie, sesizarea privind proiectul de modificare a Statutului parlamentarilor, adoptat de plenul comun al celor două Camere.
Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat, în 13 februarie, cu 298 de voturi "pentru", 101 voturi "împotrivă" şi 36 de abţineri, raportul privind cererea transmisă de preşedintele Traian Băsescu de reexaminare a Statutului parlamentarilor, în ultima formă a acestuia, stabilită de Comisia de statut.

Comisia parlamentară pentru statutul senatorilor şi deputaţilor a operat modificările propuse la raportul iniţial asupra Statutului parlamentarilor, fiind majorat termenul în care un ales poate contesta un raport al ANI în cazul unei decizii de incompatibilitate, de la 15 la 45 de zile.


Stire in curs de actualizare...

×