x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CE a plătit României cereri de rambursare în valoare de 196 de milioane de euro pe POS CCE

CE a plătit României cereri de rambursare în valoare de 196 de milioane de euro pe POS CCE

15 Oct 2013   •   15:49
CE a plătit României cereri de rambursare în valoare de 196 de milioane de euro pe POS CCE

Comisia Europeană a dat curs unor cereri de rambursare de 196 de milioane de euro trimise încă din decembrie pe Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POS CCE), dar blocate din cauza întreruperii plăților pe POS CCE, a declarat marți Shirin Wheeler, purtătoarea de cuvânt a comisarului european pentru politică regională, Johannes Hahn, informează agerpres.ro.

"Am procesat în această săptămână pentru rambursare cereri blocate în valoare de 196 milioane de euro. Așteptăm și mai multe cereri de rambursare până la finalul lunii", a afirmat Shirin Wheeler, precizând că cererile de rambursare au fost depuse în decembrie 2012.

"Acum, odată cu procesarea cererilor de rambursare, fondurile sunt reintroduse în sistem, ceea ce va permite ca noi proiecte să fie finanțate, în folosul cetățenilor și beneficiarilor investițiilor. Cererile de rambursare se referă la mai multe axe prioritare ale POS CCE, în special referitoare la cercetare și energie, dar și la susținerea IMM-urilor", a adăugat purtătoarea de cuvânt a lui Johannes Hahn.

CE a anunțat la 8 octombrie deblocarea plăților pe POS CCE, care erau întrerupte din iulie 2012, deși programul a intrat oficial în presuspendare din luna octombrie a anului trecut. Purtătoarea de cuvânt a comisarului european pentru politică regională, Shirin Wheeler, declara încă de atunci că serviciile CE au primit cereri de rambursare în valoare de 196 milioane de euro pe POS CCE.

"Comisia Europenă a ridicat presuspendarea Programului Competitivitate datorită măsurilor complete de corecție luate de autoritățile române. Cererile de rambursare pot fi din nou procesate și aceste investiții valoroase pentru România vor reîncepe", a declarat Johannes Hahn săptămâna trecută, în ziua în care plățile pe ultimul program operațional sectorial presuspendat al României au fost reluate. 

×