x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce a propus Boc în Colegiul Director: Congres extraordinar sau o nouă echipă cu el preşedinte

Ce a propus Boc în Colegiul Director: Congres extraordinar sau o nouă echipă cu el preşedinte

14 Iun 2012   •   08:22
Ce a propus Boc în Colegiul Director: Congres extraordinar sau o nouă echipă cu el preşedinte

UPDATE 16:40 - Presedintele PDL, Emil Boc, le-a transmis democrat-liberalilor in sedinta Colegiului Director ca sunt 2-3 variante pentru situatia din partid, printre care organizarea unui congres extraordinar sau o noua echipa in care el sa ramana presedinte. Potrivit unor surse citate de Mediafax, Emil Boc nu ar fi de acord cu una dintre cele trei variante, fara sa spuna care este aceasta.

El a mentionat doua variante posibile, respectiv organizarea unui congres extraordinar sau instalarea unei echipe de conducere de tranzitie, in care el sa ramana presedinte.

UPDATE 16:33 - Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a demisionat din conducerea partidului. De asemenea, Dorin Florea si-a prezentat demisia din functia de vicepresedinte PDL, spunand ca gestul sau este unul de onoare, care trebuie urmat si de ceilalti democrat liberali din conducerea partidului.

UPDATE 14:20 - Gheorghe Stefan a declarat, joi, inainte de sedinta Colegiului Director al PDL, ca demisioneaza din functia de vicepresedinte al partidului. "Am demnitate si demisionez. E punctul meu de vedere, sa faca ce vor", a spus Gheorghe Stefan.

Prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur, liderul organizatiei judetene a partidului, a anuntat ca va cere in sedinta Colegiului Director depunerea mandatului conducerii partidului.

UPDATE 12:45 - Emil Boc a declarat ca presedintele Basescu nu va participa la sedinta colegiului director al Partidului Democrat Liberal. Fostul premier a mai spus ca nu a discutat cu Radu Berceanu despre retragerea de la presedintia PDL si ca in cadrul sedintei de joi se vor face propuneri si cauta solutii astfel incat partidul sa obtina cel mai bun rezultat posibil la alegerile din toamna.

Partidul Democrat Liberal se reuneste astazi, la ora 14:00, in sedinta Colegiului Director National. Democrat-liberalii se intalnesc pentru a analiza cauzele rezultatelor slabe de la alegerile locale si, potrivit Mediafax, presedintele Traian Basescu se afla printre cei care vor participa la sedinta.

Surse din cadrul PDL sustin ca liderii care au inregistrat cele mai usturatoare esecuri vor fi obligati sa faca un pas in spate. Totodata, este asteptata si o analiza privind eventuala regrupare in jurul proiectului lui Mihai Razvan Ungureanu.

Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat, ieri, ca actuala conducere a PDL trebuie sa se dea la o parte, fiind necesara organizarea unui congres extraordinar al partidului, care sa aleaga o noua echipa. Berceanu a anuntat ca ii va cere demisia lui Emil Boc din fruntea PDL.

Si prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat ca in PDL trebuie facuta o analiza a performantei si a votului politic la toate filialele, iar apoi luata o decizie.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a scris, pe blogul sau, ca democrat-liberali care s-au ferit sa candideze sau care au obtinut scoruri penibile ii cer lui Emil Boc sa demisioneze, el apreciind ca ideea ca Boc sa plece de la sefia PDL inaintea alegerilor din toamna este "sinucigasa".

Presedintele PDL Timis, Constantin Ostaficiuc, a declarat ca la nivelul PDL este necesara "o analiza la sange" si ca "se impun decizii imediate", aceste lucruri urmand sa fie discutate, joi, in Colegiul Director al partidului.

×