x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce se întâmplă la Guvern. Piesa care îi pune bețe în roate lui Grindeanu

Ce se întâmplă la Guvern. Piesa care îi pune bețe în roate lui Grindeanu

16 Iun 2017   •   16:33
Ce se întâmplă la Guvern. Piesa care îi pune bețe în roate lui Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu  nu poate face nici o numire sau eliberare din funcție pentru că Secretariatul General al Guvernului refuză să trimită decretele semnate de premier la Monitorul Oficial. Acesta este și motivul pentru care numirea lui Victor Ponta în funcția de secretar general nu s-a realizat, notează DCnews care citează surse din PSD.

Secretariatul General al Guvernului este cel care trimite la Monitorul Oficial decretele guvernamentale. În conferința de seara trecută, premierul Grindeanu a indicat tuturor să urmărească Monitorul Oficial, în sensul că va apărea decizia numirii lui Victor Ponta în funcția de secretar general al Guvernului. Acest lucru nu s-a mai întâmplat pentru că Secretariatul refuză să trimită documentele la Monitorul Oficial. 
Miza reprezentată de numirea lui Victor Ponta ca secretar general al Guvernului era de atragere a miniștrilor săi, însă el nu ar fi rămas în această funcție decât până la eventuala trecere a moțiunii de cenzură, funcția nefiind una pe măsura fostului premier. 

×