x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce spune Băsescu despre vizita lui Iohannis în Piaţă

Ce spune Băsescu despre vizita lui Iohannis în Piaţă

08 Noi 2015   •   22:33
Ce spune Băsescu despre vizita lui Iohannis în Piaţă

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că prin vizita de duminică seara, în Piaţa Universităţii, preşedintele Klaus Iohannis "şi-a respectat promisiunea, ceea ce este foarte important", dar a apreciat că aceasta " nici nu va amplifica, nici nu va detensiona situaţia".

"Angajamentul a fost îndeplinit într-un moment optim. Adică Piaţa, cu doar câteva sute de oameni, azi e Mihail şi Gavriil şi e muzică prin tot oraşul, dar şi-a respectat promisiunea ceea ce este foarte important. Şi cred că a fost bine, pentru că într-o astfel de împrejurare problemele de securitate pentru preşedinte sunt majore", a declarat Băsescu, duminică seara, la postul B1 TV.

Fostul preşedinte a mărturisit că nici el nu ar fi stat mai mult timp în Piaţa Universităţii.

"Din ce pot să vă spun, din experienţa mea, a merge în mulţime este unul din cele mai dificile momente pentru un preşedinte, şi am fost la atâtea târguri şi manifestări publice în cei 10 ani. E dificil fizic, îţi face plăcerea să vezi omul, dar este un efort fizic extraordinar", a afirmat Băsescu.

El a adăugat că, din ce s-a văzut la televizor, actualul şef al statului era foarte bine protejat prin două cercuri de ofiţeri SPP, care-l înconjurau.

"Sigur, 99,9% sunt oameni de bună credinţă (protestatarii din Piaţă - n.r.), dar oricând poate să fie unul cu un cuţit, cu o sticlă, ori măsurile de securitate erau necesare", a spus Băsescu.

Fostul preşedinte a apreciat că modul cum s-a desfăşurat prezenţa lui Iohannis în Piaţa Universităţii nici nu va amplifica, nici nu va detensiona situaţia.

"Se punctează că preşedintele şi-a ţinut cuvântul, a fost în Piaţă", a mai spus Băsescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns, duminică seara, în jurul orei 20,00, în a şasea zi de proteste, în Piaţa Universităţii din Capitală.

Iohannis a stat în mijlocul manifestanţilor din Piaţa Universităţii circa 20 minute, vorbind direct cu protestatarii şi nerostind vreun discurs, deşi mulţi protestatari i-au cerut să se adreseze mulţimii printr-o portavoce.

Unii dintre cei cei prezenţi i-au dat şefului statului foi cu revendicări. S-au scandat lozinci precum "Corupţia ucide", "Vrem 300, nu 600 !", "Toate partidele, aceeaşi mizerie", "Colectiv, Colectiv !".  

×