x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce spune Cioloş despre o refacere a Guvernului de coaliţie sub conducerea lui Cîţu: Asta e o glumă

Ce spune Cioloş despre o refacere a Guvernului de coaliţie sub conducerea lui Cîţu: Asta e o glumă

04 Noi 2021   •   13:08
Ce spune Cioloş despre o refacere a Guvernului de coaliţie sub conducerea lui Cîţu: Asta e o glumă
Sursa foto: Lucian Alecu

Dacian Cioloş, preşedintele USR, a spus joi, la un post TV, că partidul exclude în continuare varianta unui Guvern de coaliţie condus de liderul PNL, Florin Cîţu.

El a explicat că sunt "foarte clare" condiţiile în care USR ar putea face parte dintr-un Guvern de coaliţie. Întrebat dacă USR ar fi accepta refacerea coaliţiei cu un Guvern condus de Florin Cîţu, Cioloş a replicat că, din punctul de vedere al Uniunii Salvaţi România, acesta este un subiect încheiat.

"Asta e o glumă. Haideţi să terminăm cu lucrurile acestea. Eu tot aud discuţiile acestea. Haideţi să încheiem acest subiect, care din punctul nostru de vedere e încheiat deja, de ceva vreme. Eu vă propun să discutăm de lucruri serioase, de program de guvernare, de ce facem împreună, de cum structurăm modul de funcţionare a coaliţiei. Acesta este un subiect închis", a mai spus Cioloș.

"PSD a aruncat în aer ţara. Nu a rezolvat probleme până acum. Deci, PNL trebuie să aleagă. USR a fost foarte clar în aşteptări: un plan de reforme foarte clar asumat şi din punct de vedere al calendarului, şi al conţinutului; bugetul pentru anul viitor să fie foarte clar şi realist, conform cu priorităţile; un mod de funcţionare a coaliţiei, atât în deciziile în Guvern, cât şi în Parlament, foarte clar definit, ca să evităm pe viitor subordonarea coaliţiei la umorile personale ale premierului sau oricărui alt politician membru al Guvernului", a conchis  preşedintele USR. 

×
Subiecte în articol: dacian ciolos