x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce spune Liviu Dragnea despre REMANIEREA Guvernului Ponta

Ce spune Liviu Dragnea despre REMANIEREA Guvernului Ponta

19 Oct 2015   •   16:00
Ce spune Liviu Dragnea despre REMANIEREA Guvernului Ponta
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, spune că a discutat cu premierul Victor Ponta despre o analiză a activităţii miniştrilor PSD, până la finalul anului, el adăugând că acest lucru nu ar însemna automat şi schimbări din funcţie.

"Am vorbit cu prim-ministrul astăzi şi recunosc că am vorbit şi ieri la Congres (...) că ar trebui, în perioada următoare, şi el şi noi să ne gândim dacă este nevoie - poate nu este nevoie - de ceva schimbări în structura Executivului, poate ca membri ai Guvernului sau poate ca secretari de stat. O analiză serioasă trebuie făcută. Nu putea face nimeni o analiză serioasă şi responsabilă în această perioadă care a fost destul de agitată politic pentru noi, dar care s-a terminat ieri", a declarat luni preşedintele PSD, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al partidului.

Dragnea a adăugat că, în urma acestei analize, în cazul în care premierul va considera că are nevoie de o îmbunătăţire într-un anumit domeniu se va discuta, prim-ministrul urmând să aibă "tot sprijinul".

"Nu poate să nu fie de acord cu o discuţie. Totuşi, o discuţie nu omoară pe nimeni", a spus preşedintele PSD, întrebat dacă premierul s-a declarat de acord cu o astfel de discuţie.

În opinia lui Liviu Dragnea, o analiză a activităţii miniştrilor PSD se impunea chiar dacă nu ar fi avut loc congresul social-democraţilor.

"Chiar dacă nu erau evenimentele din partid, după o perioadă de funcţionare a acestui Guvern, a oricărui Guvern, este nevoie de această analiză. Adică, până la sfârşitul anului, trebuie făcută această analiză, care se poate termina, nu neapărat, cu schimbări de miniştri, ci poate cu îmbunătăţirea unui tip de comunicare, a unei activităţi într-un domeniu sau altul. Aşa ca fiecare ministru să ştie că nu îl analizează nimeni şi că, indiferent ce face, e de bine, nu cred că e sănătos. Nu e bine pentru sănătate, să zicem", a explicat preşedintele PSD.

Liderul social-democraţilor a menţionat că nu este adevărată informaţia apărută în spaţiul public potrivit căreia ar fi spus că ar fi nevoie de "o împrospătare" a Guvernului pe anumite portofolii. "Este o informaţie neadevărată. Nu eu împrospătez. Eu nu sunt împrospătorul Guvernului, numai că eu cred că primul-ministru trebuie să facă această analiză şi eu sunt sigur că o va face, o vom discuta împreună, ne va prezenta în coaliţie, nu e numai un apetit al PSD", a mai declarat Dragnea.

Agerpres

×
Subiecte în articol: liviu dragnea remaniere guvern