Trecerea sefului CJ Prahova, Florin Anghel, si a celorlalti demisionari liberali de la PNL la PD a devenit motiv de cearta intre cele doua partide ale Aliantei D.A. In timp ce liberalii spun ca se incalca protocolul Aliantei, democratii spera intr-un compromis.
Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Florin Anghel, fost liberal, si grupul demisionarilor din PNL au devenit marul discordiei intre cele doua partide ale Aliantei D.A. la nivel central. Marti seara, Biroul Permanent al PNL a stabilit ca nu va accepta inscrierea demisionarilor in PD, asa cum acestia au anuntat. Secretarul executiv al PNL, deputatul Dan Motreanu, a declarat ca trecerea demisionarilor din tabara liberala in cea democrata ar constitui "un precedent periculos" si o incalcare a protocolului Aliantei, care interzice migratia politica intre cele doua partide. "Nu suntem de acord cu inscrierea lor in PD. Daca o vor face ei, atunci orice nemultumit va putea pleca de la un partid la altul, continuand sa atace partidul pe care l-a parasit", a sustinut Motreanu, amenintand chiar ca asta ar putea duce la ruperea Aliantei. TROC. Desi o varianta de compromis vehiculata chiar de conducerea PNL Prahova era cedarea catre democrati a lui Florin Anghel si, implicit, a postului de presedinte al Consiliului Judetean, in schimbul preluarii de catre PNL a postului de prefect de Prahova, solutia a fost abandonata. "Chiar daca prefectul ar fi liberal, cum ar putea el colabora cu un presedinte al CJ care ataca constant PNL? Dialogul ar fi blocat la nivelul judetului", a justificat Motreanu refuzul liberalilor. El i-a informat deja pe democrati ca solicitarea liberalilor este de a nu-i adopta pe demisionari, dar raspunsul nu a fost cel scontat. PD ZICE PAS. Vicepresedintele PD, Cezar Preda, cel care e insarcinat sa vegheze din partea democratilor la bunul mers al Aliantei, spune ca liberalii nu au de ce sa se supere si nici Alianta de suferit pentru primirea grupului de la Prahova in PD, atat timp cat si PNL a luat oameni de la PD si PD nu s-a suparat. "Noi vom asculta argumentele pe care le vor aduce colegii din PNL in Alianta, vom prezenta si noi contra-argumentele noastre, precum si cutumele in relatia PNL-PD. Au fost momente cand am facut astfel de compromisuri pentru a nu-i trimite in afara Aliantei pe alesii locali care au plecat din PD sau PNL. Si PNL a luat consilieri judeteni de la PD Galati si noi nu am facut scandal, pentru ca mai bine sa ramana in Alianta decat sa se duca la PC sau la PSD. De data aceasta nu este vorba insa de membri PNL. Grupul din Prahova a fost exclus din PNL, nu i-am luat noi. Ca atare, protocolul Aliantei nu e cu nimic incalcat", ne-a declarat ieri Preda. Vicepresedintele PD spune ca situatia a fost analizata in Biroul Permanent al PD dupa ce organizatia Prahova si-a dat acceptul de a-i primi pe Florin Anghel si pe ceilalti 14 alesi locali liberali. "BPN a decis sa isi dea acordul pentru venirea grupului in partid, considerand ca astfel de accidente trebuie tratate in sanul Aliantei", a explicat Preda, exprimandu-si credinta ca liberalii vor intelege pana la urma ca Alianta castiga, nu pierde din acest "compromis".
GREUTATE
|
Florin Anghel a declarat ca nu renunta la trecerea la Partidul Democrat chiar daca a fost amenintat de conducerea judeteana a PNL ca va fi schimbat din functia de conducere a administratiei judetului, pentru ca doreste in continuare sa faca parte dintr-un partid din Alianta. El a mai spus ca trecerea la PD va fi perfectata pana la sfarsitul acestei saptamani si ca el va fi urmat de intreg grupul de demisionari din PNL si chiar de reprezentantii altor partide. Florin Anghel a demisionat din PNL Prahova la 24 august, impreuna cu vicepresedintele Consiliului Judetean Prahova, Radu Ionescu, 10 consilieri jude-teni, un primar si alti doi membri apartinand organizatiei din Ploiesti a PNL. Grupului de demisionari i s-au adaugat inca un consilier judetean, 20 de primari, doi viceprimari si peste 40 de membri ai organizatiei din Ploiesti a PNL.
|
Citește pe Antena3.ro