x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CEX al PSD a votat în unanimitate intrarea la guvernare numai după alegeri

CEX al PSD a votat în unanimitate intrarea la guvernare numai după alegeri

12 Mai 2010   •   00:00

Membrii Comitetului Executiv Naţional au votat, miercuri, în unanimitate, ca PSD să iniţieze, în această sesiune legislativă, o moţiune de cenzură şi să accepte să guverneze numai după alegeri, anticipate sau la termen.

Toţi cei 40 de membri prezenţi, miercuri, la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD au votat ca partidul să iniţieze o moţiune de cenzură şi să intre la guvernare numai în urma unor alegeri, fie anticipate, fie la termen.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a prezentat, miercuri, în Comitetul Executiv Naţional, patru alternative politice pentru eventualitatea în care o moţiune de cenzură ar fi adoptată de Parlament.
El a afirmat că social-democraţii au pregătit textul unei moţiuni de cenzură şi o pot introduce, însă numai după ce CEX dă un vot clar asupra unor scenarii politice ulterioare unei adoptări a unei moţiuni de cenzură.

Potrivit scenariilor prezentate de Ponta, adoptarea unei moţiuni de cenzură de către Parlament, prima soluţie ar fi intrarea la guvernare alături de PDL, a doua soluţie este cea a unui Guvern de uniune naţională sau tehnocraţi susţinut în Parlament de PSD, a treia soluţie ar fi solicitarea fermă ca PSD să propună viitorul premier împreună cu UDMR şi PNL, iar al patrulea scenariu erau alegerile anticipate.

×
Subiecte în articol: politic