x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cezar Preda: ”Am pierdut la locale pentru că nu am avut ce să le spunem oamenilor. Miliarde de euro s-au dus doar în câteva județe”

Cezar Preda: ”Am pierdut la locale pentru că nu am avut ce să le spunem oamenilor. Miliarde de euro s-au dus doar în câteva județe”

de Agerpres    |    27 Oct 2012   •   16:00
Cezar Preda: ”Am pierdut la locale pentru că nu am avut ce să le spunem oamenilor. Miliarde de euro s-au dus doar în câteva județe”

Prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, a afirmat, sâmbătă, la Craiova, în cadrul şedinţei Consiliului de Coordonare Judeţean PDL Dolj, că pe 5 noiembrie Alianţa România Dreaptă (ARD) va prezenta programul de guvernare pentru următorii patru ani.

Preda a mai spus că nu poate accepta ideea ca miza politică în România să fie doar câştigarea alegerilor de către unii şi pierderea de către alţii, fără să se ia în calcul câştigul cetăţeanului obişnuit.

”În urma luptelor politice, omului obişnuit trebuie să îi meargă mai bine. Or acest lucru nu se întâmplă. Miza acestor alegeri din 9 decembrie nu este de a câştiga şi a bate USL-ul, pentru că sunt ferm convins că îi vom băga sub 50%. Eu stau şi mă gândesc ce o să facem după 9 decembrie. Eu nu ştiu dacă voi mai aveţi timp să vă gândiţi ce o să facem după 9 decembrie. Ca în bancul cu albanezii şi cu chinezii: le declarăm război, chinezii vin ne bat şi ne industrializează. Dar ce facem dacă îi batem noi? Deci nu este simplu. Şi din acest motiv pe data de 5 noiembrie vom prezenta programul de guvernare. Pentru că nu poţi intra în alegeri doar ca să îi baţi pe cei de la USL. Asta a înţeles toată lumea, că se bate USL cu ARD, dar cu ce venim, care este programul, ce le spunem românilor: cât e cota unică, cât e TVA-ul, cât e salariul minim pe economie, cât scade CAS-ul, cât este alocaţia pentru copii. Astea sunt cele cinci degete pe care românul le aşteaptă, nu poveşti”, a adăugat liderul PDL.

Prim-vicepreşedintele democrat-liberal a arătat că PDL a plătit în faţa alegătorilor la alegerile locale, ceea ce nu se mai poate întâmpla şi la alegerile generale, pentru că ”nici un copil nu ia bătaie de două ori de la părinţi pentru aceeaşi faptă”.

Potrivit democrat-liberalului partidul a pierdut alegerile locale din cauza faptului că în anumite zone nu s-a realizat niciun proiect în ultimii patru ani şi numai prin munca membrilor de partid din teritoriu s-a reuşit evitarea unei ”înfrângeri ruşinoase”.

”Am pierdut la locale pentru că nu am avut ce să le spunem oamenilor, pentru că în Oltenia, Muntenia, Moldova nu am avut cu ce să se lăudăm în patru ani de guvernare. Ce au făcut pentru Dolj, Olt, Vâlcea, Vrancea, Buzău, Brăila, Călăraşi, Giurgiu? Asta era o realitate pe care o gândeaţi şi dumneavoastră când vedeaţi cum se taie panglici în câteva judeţe unde se duceau miliarde de euro. Când a venit scadenţa, cei care au beneficiat de fonduri s-au retras tiptil şi au dispărut din peisaj şi am rămas noi cu pieptul gol să ieşim la bătaie. Şi, colac peste pupăză, am intrat să îl apărăm şi pe preşedinte la referendum până să ne dumirim cum să ne organizăm după alegerile din partid, din iunie”, a explicat prim-vicepreşedintele PDL, în faţa a aproape 500 de membri ai organizaţiei judeţene, cauzele care au dus la pierderea alegerilor locale. 

×
Subiecte în articol: cezar preda alegeri parlamentare 2012 ard