x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cezar Preda: "Noi am ajutat-o pe EBA fiindcă un independent nu poate scoate 4,2% în România"

Cezar Preda: "Noi am ajutat-o pe EBA fiindcă un independent nu poate scoate 4,2% în România"

09 Iun 2009   •   00:00

"Foarte mulţi tineri din Partidul Democrat Liberal au alergat pentru Elena Băsescu. E greu să creadă cineva în România că un independent pur şi fără sprijinul unui partid poate să ia 4,2%. Noi am ajutat-o".



"O parte din PD-L s-a mobilizat şi pentru Elena Başescu, care era clar un om al nostru şi care printr-o greşeală, eu insist să cred că a fost o mare greşeală, a cedat unor intervenţii din societatea civilă, complet deplasate, s-a retras şi a candidat ca independentă. E greu să creadă cineva în Romania că un independent pur şi fără sprijinul unui partid poate să ia 4,2%. Noi am ajutat-o. Are şi electoratul propriu, dar PDL a ţinut ca şi Elena Băsescu să fie ajutată, era şi normal, a avut o Organizaţie de Tineret şi foarte mulţi tineri din Partidul Democrat Liberal care au alergat pentru Elena Basescu", a declarat , a declarat vicepreşedintele PD-L, Cezar Preda, într-un interviu acordat RFI şi citat de hotnews.ro.

Comentând declaraţiile PSD, care a recomandat PD-L să nu se grăbească cu reprimirea Elenei Băsescu în partid, pentru că acest lucru poate fi contestat, Cezar Preda a spus că "aceste chestiuni sunt jocuri de gleznă. în politică astea nu se fac, decât dacă vrei aşa să mai pui piper pe ceva. Nu există aşa ceva, astea sunt vorbe în vânt".

Continuând pe aceeaşi temă Preda a adaugat că "primeşti, nu primeşti pe Elena în partid, e clară treaba că ea îşi va lua mandatul la Partidul Popular European. N-au ăia treabă de acolo cu ce primim noi, dupa ce s-a validat scrutinul, dupa ce s-a candidat. Nu, astea sunt chestiuni balcanice, de-ale noastre".

×
Subiecte în articol: politic