x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cezar Preda: Păsat şi Ridzi să-şi depună demisia din Parlament

Cezar Preda: Păsat şi Ridzi să-şi depună demisia din Parlament

09 Feb 2011   •   12:25

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda le solicită deputaţilor Dan Păsat şi Monica Iacob Ridzi să-şi depună demisia din Parlament. Preda susţine că acest fapt ar repara "greşeala" de ieri a membrilor Camerei Deputaţilor.

"Pentru a repara greşeala membrilor Camerei Deputaţilor care nu au asigurat ieri (marţi - n.r.) numărul de voturi necesare soluţionării în justiţie a cazului deputatului Dan Păsat, solicit, pentru binele României şi în sprijinul demersurilor continue ale ţării noastre în lupta împotriva corupţiei, ca cei doi parlamentari, Dan Păsat şi Monica Iacob-Ridzi, să-şi depună demisia din Parlamentul României în vederea soluţionării cazurilor lor în justiţie", se arată într-un comunicat semant de Cezar Preda, citat de Mediafax.

În opinia vicepreşedintelui PDL, acum este mult mai importantă problema României în spaţiul european decât orice altă problemă care vizează cazuri individuale.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, în decembrie 2010, cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul Ridzi, precum şi cererea de extindere a cercetării penale.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ulterior că acest caz a creat un mare deserviciu României în procesul de aderare la Spaţiul Schengen şi este nevoie de un aviz favorabil în alte dosare, la începutul sesiunii parlamentare.

×