x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cezar Preda, prim-vicepreşedinte PDL: Suntem în faza în care suntem plini de sânge într-un ring de box

Cezar Preda, prim-vicepreşedinte PDL: Suntem în faza în care suntem plini de sânge într-un ring de box

17 Feb 2013   •   16:09
Cezar Preda, prim-vicepreşedinte PDL: Suntem în faza în care suntem plini de sânge într-un ring de box
Sursa foto: Dragos Savu/Intact Images

Prim-vicepreşedintele democrat-liberal Cezar Preda a susţinut, duminică, într-o conferinţă de presă, că PDL este în faza în care este ''plin de sânge într-un ring de box'' şi a făcut un apel la unitatea membrilor partidului arătând că adversarul este de partea cealaltă a ringului.

"Suntem în faza în care suntem plini de sânge într-un ring de box, lumea urlă, inclusiv antrenorul: 'Loveşte-l, loveşte-l!'. Eu nu văd nimic, că sunt plin de sânge pe ochi şi încep să dau haotic din mâini, luptându-mă, dar adversarul meu e în partea cealaltă a ringului şi se uită la mine. (...) Deocamdată, noi suntem plini de sânge, trebuie să ne reorganizăm, trebuie să fim uniţi, nu să dăm unul într-altul. Eu fac apel - se pot spune lucruri ireparabile şi noi trebuie să fim o echipă după această Convenţie. Nu are rost să escaladăm divergenţe între colegi", a declarat Preda, care a precizat că PDL-iştii trebuie să se concentreze ca partidul să iasă unit după Convenţia programată pentru luna martie.

"Eu sunt un om care are stilul său de a face politică, poate criticabil, poate lăudabil, dar stop - trebuie să ne concentrăm ca partidul să iasă unit, chestiunile astea că ne putem face imagine acum, profilul candidatului la preşedinţia PDL nu se stabileşte într-o lună, el este definit pentru fiecare membru de partid de ani de zile (...) iar în privinţa organizării Convenţiei şi eu mă pun garant că această Convenţie trebuie să fie corectă, aşa cum au fost toate cele organizate", a afirmat prim-vicepreşedintele PDL, potrivit Agerpres.

În legătură cu declaraţiile deputatului PDL Elena Udrea referitoare la faptul că la referendumul pentru suspendarea preşedintelui nu a urcat pe scenă alături de ceilalţi membri ai PDL întrucât aceasta a fost strategia partidului, Cezar Preda a spus că Traian Băsescu a decis în această privinţă.

"La referendum - şi asta v-o spun cu mâna pe inimă - cine a urcat pe scenă a decis preşedintele României, nu Cezar Preda şi nu Vasile Blaga. Vasile Blaga a urcat pe scenă pentru că aşa a zis preşedintele României. (...) Nu noi am decis cine să fie. Dacă s-a decis ca pe scenă să urce Papahagi, Ungureanu, Neamţu şi Blaga asta a hotărât echipa de campanie a domnului preşedinte. Noi am apărat un preşedinte şi un stat de drept fără reţinere", a spus Preda.

Politicianul a precizat că PDL are nevoie de Traian Băsescu.

"PDL ca instituţie politică a statului român are totdeauna nevoie de preşedintele României pentru a i se garanta exprimarea şi dreptul de a parcurge exerciţiul democratic, atunci când îi sunt alterate drepturile de către putere, mai ales acum preşedintele României este garantul respectării Constituţiei şi a drepturilor oamenilor şi organizaţiilor politice de a se exprima. Din acest punct de vedere avem mare nevoie, cum şi domnia sa, ca instituţie, atunci când a avut nevoie, inclusiv la acel derapaj din vară, a primit sprijinul nostru necondiţionat. Am făcut-o fără rezervă", a mai spus Preda.

 

×
Subiecte în articol: cezar preda ring de box