x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cezar Preda spune că moţiunea va fi votată şi de anumiţi PSD-işti

Cezar Preda spune că moţiunea va fi votată şi de anumiţi PSD-işti

25 Sep 2015   •   13:46
Cezar Preda spune că moţiunea va fi votată şi de anumiţi PSD-işti
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Deputatul Cezar Preda, copreşedinte al PNL Buzău, susţine că 'moţiunea de cenzură este un demers obligatoriu pentru opoziţie şi cu ocazia votului se va vedea cât de mare este interesul naţional al tuturor partidelor reprezentate în Parlament'. Totodată, el a spus că, deşi social-democraţii nu susţin moţiunea, crede că "vor fi şi destule voturi de la PSD"

"Este cea mai simplă moţiune de cenzură depusă în ultimii 25 de ani, era obligatoriu să fie introdusă în momentul în care prim-ministrul a fost trimis în judecată, căci acesta este cel mai important ordonator de credite şi nu poate coordona funcţia pe care o ocupă în condiţiile în care este trimis în judecată pentru infracţiuni care se pliază peste atribuţiunile sale de serviciu", a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, deputatul Cezar Preda.

Acesta susţine că "poziţia lui Victor Ponta este pur şi simplu anacronică şi este în total dezacord cu ceea ce înseamnă legislaţia românească".

"Victor Ponta nu poate să fie prim-ministru al unei ţări democrate, să gestioneze fonduri publice, să gestioneze politica fiscală a României, să gestioneze şi să gireze lupta împotriva evaziunii fiscale atât timp cât pentru aceste acuzaţii este trimis în judecată. În această ţară, oricare din cei 300.000 de funcţionari publici care îndeplinesc atribuţiunile de serviciu sunt suspendaţi din funcţie în momentul în care sunt trimişi în judecată pentru asemenea infracţiuni", a mai spus Cezar Preda. AGERPRES

×
Subiecte în articol: cezar preda declaratie