x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cezar Preda: Ungureanu este responsabil pentru ce se întâmplă în ultimele zile în PDL. El a lansat informaţia că a ieşit din şedinţa coaliţiei. Nu va fi iertat niciodată de PDL

Cezar Preda: Ungureanu este responsabil pentru ce se întâmplă în ultimele zile în PDL. El a lansat informaţia că a ieşit din şedinţa coaliţiei. Nu va fi iertat niciodată de PDL

28 Mar 2012   •   14:12
Cezar Preda: Ungureanu este responsabil pentru ce se întâmplă în ultimele zile în PDL. El a lansat informaţia că a ieşit din şedinţa coaliţiei. Nu va fi iertat niciodată de PDL

Liderul PDL Buzau, deputatul Cezar Preda, a declarat, miercuri, intr-un interviu pentru MEDIAFAX, ca pentru situatia in care se afla acum PDL este responsabila actuala conducere a partidului, in frunte cu presedintele Emil Boc, dar ca premierul Ungureanu a contribuit la reactiile din ultimele zile.

Deputatul PDL sustine ca informatia privind iesirea premierului din sedinta de luni a coalitiei a fost lansata chiar de acesta in spatiul public, ceea ce a determinat reactii in partid, mai ales la nivel local.

"Eu il fac si pe domnia sa (premierul Ungureanu - n.r.) responsabil la ceea ce se intampla in PDL in ultimele doua zile. Si aici este vorba de o maturitate politica de care nu ai voie sa nu dai dovada, nu ai voie sa te asezi pe o functie. O asemenea atitudine, o asemenea reactie a condus in spatiul pedelist romanesc, mai ales in zona celor 1.160 de primari, un cataclism", a afirmat Cezar Preda.

Declaratie Cezar Preda: 'Foarte mult s-a vorbit luni, si acum dati-mi voie sa ma duc intr-un subiect pentru ca este pliat pe cine trebuie sa faca treaba si cine sa stea deoparte. Am vazut luni discutii cu primul-ministru al Romaniei care barbateste a iesit dintr-o sedinta aproape trantind usa. Vreau sa va spun ca pentru mine, ca lider PDL, nu este nicio onoare pentru cine scoate in presa asemenea chestiuni de genul "Eu am fost un tip care n-am nicio treaba cu partidul si cu coalitia. Eu ies aproape trantind usa, ma duc cu doi, trei ministri care sunt independenti in spatiul public sa ma vada astfel incat sa zica lumea ca nu sunt numai primul-ministru al coalitiei, sunt primul-ministru al Romaniei, care sunt foarte atent la ce-mi spune PSD-ul, sunt foarte atent la ce-mi spune PNL-ul".

Or, o asemenea atitudine, pe care pot s-o respect la un intelectual in sensul in care ea este o actiune personala, care defineste personalitatea unui om, care defineste pana la urma capacitatea lui de a fi un intelectual si a fi un om rasat, nu are nicio legatura cu pozitia pe care mi-am asumat-o de a fi primul-ministru al coalitiei, care si-a asumat intreaga responsabilitate de a guverna Romania, care ti-a dat un vot de incredere. Orice discutie pe ceea ce inseamna repartizarea resurselor si catre primarii nostrii, 1.160 de primari, nu trebuie dusa in registrul cadouri electorale si "eu nu fac asa ceva", pentru ca aceasta nu este o pozitie serioasa si acceptabila. Un prim-ministru al Romaniei care face in spatiul public sau care arunca in spatiul public, pentru ca nu de la noi a iesit asa ceva, o asemenea atitudine in speranta de a lua anumite procente personale, partidul care l-a responsabilizat acolo nu o sa ierte niciodata asa ceva'.

Eu il cunosc pe Mihai Razvan Ungureanu si am o relatie civilizata cu el, e un tip de toata isprava. Dar as vrea sa va spun o chestiune: nimeni nu poate sa prevada ce va face. Nici Traian Basescu cand l-a numit pe Calin Popescu Tariceanu nu putea sa prevada ce se va intampla. Nu. Avem asteptari de la un om, avem dorinte si punem pana la urma in ordine un traseu, dar n-as vrea sa ma indrept impotriva primului-ministru, dar v-am dat ca justificare motivatia pentru care se intampla ce se intampla, partea motivatiei in afara de greselile leadership-ului si aici deschid o noua paranteza.

Eu nu i-am reprosat nimic lui Mihai Razvan Ungureanu si n-am ce sa-i reporsez, este un om care urmareste ca si independent doua, trei deziderate majore de echilibru macroeconomic. Vinovat este seful meu de partid, care n-a stiut in momentul cand a capacitat personal sa conduca Romania, nu a pus la punct anumite chestiuni pentru care el ca sef de partid le avea in mintea lui, in buzunarele lui obligatorii de facut ca pasi pentru ca partidul meu sa conteze in alegerile din 10 iunie si din noiembrie.

×
Subiecte în articol: preda boc ungureanu frunzaverde pdl