x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cheltuirea banului public, bagata la secret

Cheltuirea banului public, bagata la secret

13 Mai 2004   •   00:00

Contractele privind achizitiile de produse, de prestari servicii, costul cazarii particulare a senatorilor, al deplasarilor in strainatate si chiar retetarul pentru bufetul de protocol sunt doar cateva dintre informatiile pe care conducerea Senatului vrea sa le secretizeze.

CAMELIA IONESCU
Situatia prezentei senatorilor, stenogramelor sedintelor Biroului Permanent, chiar si retetarul pentru bufetul de protocol sunt cateva dintre informatiile care, potrivit unui memorandum intern intocmit de Secretariatul General al Senatului, se vrea a fi scose din vizorul public.

Conducera Senatului a analizat, in sedina de ieri a Biroului Permanent, un memorandum intern semnat de secretarul general al Senatului, Constantin Sava, cu privire la informatiile care sunt si care nu sunt, in opinia acestuia, de interes public, dar a amanat luarea unei decizii.

SECRETIZARE. Aproape toate cheltuielile senatorilor sunt trecute in memorandumul Secretariatului General la capitolul „fara" interes public. Deciziile privind invitarea din tara a delegatiilor straine pe cheltuiala partii romane, cheltuielile senatorilor in deplasarile din strainatate, chiar si proiectul bugetului anual al Senatului Romaniei, aprobat cu documentele anexate nu vor mai putea fi vazute. Nici contractele de achizitii de produse, contractele de prestari servicii, sau notele privind modificarile planului de achizitii nu vor mai fi stiute de nimeni, daca saptamana viitoare documentul va fi aprobat. In aceeasi situatie vor fi si statul de plata pentru indemnizatiile senatorilor, pentru cazarea lor particulara, contravaloarea carburantilor a diurnelor, deplasarea senatorilor la lucrarile Senatului. Secrete devin si salariile celor din aparatul Senatului, ale personalului angajat la birourile senatoriale, deconturile de deplasare ale alesilor si ale angajatilor lor din teritoriu.

DOSARE. Se prevede a fi bagate la secret si dosarele privind actiunile penale, civile si de contencios administrativ, actele procedurale, notele si concluziile referitoare la litigiile in care este angajat Senatul.

×
Subiecte în articol: politic