x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Chichirău, despre Cîțu: Ar trebui să fie mai moderat. Are o poziție agresivă față de Drulă

Chichirău, despre Cîțu: Ar trebui să fie mai moderat. Are o poziție agresivă față de Drulă

06 Aug 2021   •   10:54
Chichirău, despre Cîțu: Ar trebui să fie mai moderat. Are o poziție agresivă față de Drulă
Sursa foto: Hepta

Florin Cîțu ar trebui să fie mai moderat în comentarii, spune deputatul USR PLUS Cosette Chichirău, după ce premierul a afirmat că de la Ministerul Transporturilor trebuie să ia bani, nu să dea: „Mi se pare că are o poziție puțin agresivă”.

„Așteptările noastre sunt ca prioritățile României să fie luate în considerare și nu culoarea politică a miniștrilor. Noi credem că Guvernul lucrează pentru toată țara, ar trebui să lucreze ca o echipă. Indiferent de alegerile interne din PNL, ar trebui ca prioritățile României să fie pe primul loc”, declară la RFI Cosette Chichirău..

Ea apreciază că suma propusă pentru Ministerul Transporturilor la rectificarea bugetară este insuficientă.

„La Transporturi avem nevoie de cel puțin două miliarde de lei la rectificare, pentru ca CFR să mai poată să funcționeze. După zeci de ani de subfinanțare, vedem că liniile ferate sunt degradate foarte grav, așa că nu putem să începem să reparăm infrastructura feroviară și rutieră fără investiții. Or suma propusă momentan era doar de 320 de milioane la Transporturi. Asta este o sumă cu care Ministerul Transporturilor nu poate funcționa”, adaugă Chichirău.

Premierul Florin Cîțu a declarat că ar trebui nu să dea bani în plus, ci mai degrabă să ia de la Ministerul Transporturilor, din cauza execuției bugetare slabe de la instituția condusă de Cătălin Drulă.

Cosette Chichirău consideră că șeful Guvernului are o poziție agresivă.

„Mi se pare puțin agresivă. În primul rând, nu poți să obții bani de la afaceri în care nu investești, adică cum ar putea să facă CFR profit sau TAROM, dacă nu se fac investiții? În al doilea rând, cred că premierul ar trebui să aprecieze activitatea de la Ministerul Transporturilor, unde foarte multe proiecte au fost deblocate (...), premierul ar trebui să fie mai moderat în comentarii”, conchide Cosette Chichirău.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: florin citu Cosette Chichirău