x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Chicirău: Programul de guvernare este nefuncţional, mincinos şi iresponsabil

Chicirău: Programul de guvernare este nefuncţional, mincinos şi iresponsabil

03 Apr 2018   •   17:52
Chicirău: Programul de guvernare este nefuncţional, mincinos şi iresponsabil

Programul de guvernare este nefuncţional, mincinos şi iresponsabil, a declarat marţi deputatul USR Cosette Chichirău, la "Ora Guvernului". 

"Adevărul este că bugetul e scăpat de sub control, doar după două luni deficitul e deja la peste 5 miliarde, respectiv 0,6% din PIB, cheltuielile bugetului au crescut cu 38% faţă de primele două luni ale anului trecut, iar cheltuielile de personal sunt cu 19% mai mari. Salariile nete în economia productivă sunt cam aceleaşi, dar inflaţia a ajuns la 5%. Multe salarii au scăzut, iar unii au trebuit să aducă bani de acasă", a declarat Chichirău în plenul Camerei Deputaţilor. 

Potrivit deputatei USR, ratele pe care românii le plătesc pentru împrumuturi au crescut, "pentru că dobânzile reflectă în mod corect lipsa de responsabilitate a guvernului". 

"Cu alte cuvinte, programul de guvernare este nefuncţional, mincinos şi iresponsabil. Creşterea economică trebuia să fie bine administrată şi nu irosită, trebuia cheltuită pe lucruri care chiar contează. Dar dumneavoastră funcţionaţi în realitatea tristă creată tot de comunişti - a unei societăţi divizate, atomizate, în care fiecare e pentru el. (...) Aţi putea crea un stat cu adevărat social, în care nu luptăm fiecare în izolare, pentru copilul lui, căutând o şcoală mai bună sau un spital mai curat. Scopul taxelor nu este în principal să luăm de la unii şi să dăm la alţii, ci să realizăm investiţii mari care nu pot fi făcute pe cont propriu. Românii mor pe drumuri în accidente rutiere şi mor cu zile în spitale. Mortalitatea prevenibilă în România este de 47 % - adică din 100 de români care mor, 47 ar fi putut fi salvaţi dacă aplicam standardele medicale disponibile astăzi. Nicio creştere salarială de nicio dimensiune nu va repara aceste probleme fundamentale. Aţi ales calea banului în mână şi nu calea investiţiilor pentru societate. Deşi promiteţi venituri mai mari, speranţa moare, oamenii continuă să plece din ţară", a mai arătat Cosette Chichirău. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Cosette Chichirău