x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Chiuariu: Este pentru prima oară în cinci ani când Raportul CE privind MCV are două părţi distincte si tot prima oară când se evita identificarea de progrese pe domeniile monitorizate

Chiuariu: Este pentru prima oară în cinci ani când Raportul CE privind MCV are două părţi distincte si tot prima oară când se evita identificarea de progrese pe domeniile monitorizate

18 Iul 2012   •   14:23
Chiuariu: Este pentru prima oară în cinci ani când Raportul CE privind MCV are două părţi distincte si tot prima oară când se evita identificarea de progrese pe domeniile monitorizate

Fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu (ANI) a declarat, miercuri, ca Raportul CE privind MCV cuprinde doua parti, una tehnica si alta politica, el apreciind ca Traian Basescu si acolitii sai au transformat partea politica a Raportului intr-un manifest electoral.

Chiuariu a spus ca este pentru prima oara in cinci ani de monitorizare cand Raportul are doua parti distincte, una tehnica si alta politica, apreciind, totodata, ca e pentru prima oara cand Comisia a evitat sa identifice progrese pe domeniile de monitorizare.

Fostul ministru al Justitiei a spus, referitor la Raportul tehnic, ca este de datoria Guvernului, ca interlocutor al CE, sa analizeze aspectele retinute si sa ia toate masurile necesare astfel incat toate aspectele deficitare mentionate sa fie remediate.

Chiuariu a criticat, insa, partea politica a Raportului, apreciind ca, potrivit acesteia, problema Justitiei romanesti este ca Traian Basescu va fi demis prin referendum.

"Acest Raport politic nu e despre Justitie pentru ca Justitia nu se poate evalua pe baza de zvonuri si nu implica partizanate politice. Acest Raport politic este despre partea intunecata a politicii europene, in care cei care executa fara prea multe discutii masuri criminale fata de propriile popoare - Basescu, Boc, Udrea - sunt utili si trebuie sa-si pastreze scaunele, in timp ce aceia care au alte solutii si li se opun sunt atentatori la statul de drept", a spus Chiuariu.

El a precizat ca Traian Basescu si acolitii sai au transformat acest Raport politic intr-un manifest electoral.

"Raportul acesta politic seamana cu un document de partid intitulat «Salvati-l pe pedelistul Basescu». Problema domnului Barroso nu e Justitia din Romania, ci cum sa nu piarda colegul si subalternul sau, domnul Basescu, postul din care romanii vor sa-l izgoneasca", a spus Chiuariu.

×