x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Chiul - Senatul, un job fara frecventa

Chiul - Senatul, un job fara frecventa

22 Oct 2004   •   00:00

Pe ultima suta de metri a acestui mandat, lucrarile Senatului sunt din ce in ce mai greu de tinut din pricina chiulului senatorilor. Pe la comisii abia se strang trei-patru senatori, insuficienti pentru intocmirea rapoartelor si avizelor.

Click pentru a mari imaginea
Ieri in plen nu au putut fi discutate decat legile ordinare pentru ca pentru cele organice ar fi fost nevoie de 71 de voturi favorabile, ori in sala cu chiu cu vai daca erau stransi atatia senatori si pentru voturi pro si pentru contra. Clopotelul a sunat pana pe la ora 10:00, cand la apelul nominal sunt "calculati" mai pe bune, mai din burta 73 de participanti la dezbateri. Pe la 10:30 insa, senatorul UDMR Peter Eckstein Kovac se ridica si cere invoirea colegilor sai de partid care trebuie sa participe la inscrierea candidaturii lui Marko Bela la presedintie. Gyorgy Frunda, imobilizat in scaunul de presedinte de comisie la prezidiu, urgenteaza plecarea cu miscari repetate de brate.

PREZENTA. Presedintele de sedinta, Doru Ioan Taracila a sesizat ca in sala Omnia nu era cvorum si a amanat dezbaterea legilor organice pentru finalul sedintei, spunand ca intre timp vor mai veni si alti senatori. Dupa ce au fost adoptate, prin vot deschis, cateva legi ordinare, senatorul PNL Nicolae Vlad Popa a cerut din nou sa se faca prezenta. El a precizat ca si-a numarat colegii si ca nu era cvorum. Senatorii PSD l-au acuzat de lipsa de respect fata de ei. Dupa ce s-a facut a doua oara prezenta, Taracila a refuzat sa mentioneze cati senatori erau in sala, vreo 48 dupa numaratoarea nostra. El a cerut vot final pe un proiect de lege in dezbatere, iar apoi a suspendat sedinta pe motiv ca mai ramasesera de adoptat doar legile organice, iar in sala nu era cvorum.

PROGRAM SCURT. Saptamana viitoare este singura in care senatorii vor mai veni la serviciu de luni pana joi. Incepand cu urmatoarea, programul de lucru se reduce doar la luni si marti, prima fiind zi de declaratii politice si dezbateri in plen, cea de-a doua e dedicata lucrului in comisii. In rest, senatorii sunt liberi sa participe la campania electorala, chiar daca multi dintre ei nu se mai afla pe locuri eligibile pentru a reveni si la anul in Parlament.

×
Subiecte în articol: politic